Actorul Mel Gibson va dona decoruri maiase utilizate in cadrul productiei "Apocalypto" statului mexican Veracruz atunci cand filmarile se vor incheia, relateaza BBC News Online. Regizorul va dona autoritatilor mexicane sase decoruri reprezentand pira
Actorul Mel Gibson va dona decoruri maiase utilizate in cadrul productiei "Apocalypto" statului mexican Veracruz atunci cand filmarile se vor incheia, relateaza BBC News Online. Regizorul va dona autoritatilor mexicane sase decoruri reprezentand piramidele maiase si mai multe decoruri reprezentand state maiase, au anuntat oficialii din Veracruz.
Filmul "Apocalypto", a carui actiune se petrece in urma cu 3.000 de ani in America Centrala, include o serie de dialoguri in cadrul carora se vorbeste un vechi dialect maias. Filmarile productiei au inceput la 14 noiembrie si se urmeaza sa se incheie in 2006, la sfarsitul lui martie sau la inceputul lunii aprilie.
Directorul pentru cinematografie al statului Veracruz, Prospero Rebolledo, a declarat ca decorurile au fost special realizate pentru filmul lui Gibson. "El a facut eforturi pentru a reconstrui cateva piramide si cateva sate indigene", a declarat Rebolledo. "Gibson ne-a donat noua aceste piramide", a mai declarat el. Mel Gibson, care nu apare in film, a declarat ca "Apocalypto" povesteste viata maiasilor, acordand o atentie speciala "civilizatiilor si elementelor de natura sa le submineze". Actiunea filmului se desfasoara inaintea cuceririi Americii Centrale de catre europeni, iar Gibson sustine ca filmul va evita sa foloseasca actori cu "fete europene" pentru a pastra autenticitatea povestirii. "Apocalypto" este primul film regizat de Mel Gibson dupa 2004, cand a suscitat numeroase controverse cu "Patimile lui Hristos", productie care a prezentat detaliat ultimele 12 ore din viata lui Isus Hristos si crucificarea acestuia. Productia "Patimile lui Hristos" a fost filmata in aramaica si a avut incasari de peste 600 de milioane de dolari in intreaga lume. "Apocalypto" va fi distribuit pe piata impreuna cu subtitrarea in limba engleza a dialogurilor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.