Traian Basescu a desemnat noul sef al Comunitatii Nationale de Informatii. Desi favoriti pentru acest post erau consilierul prezidential Claudiu Saftoiu si ministrul de Interne Vasile Blaga, in final Basescu a decis ca postul sa fie ocupat de directo

Traian Basescu a desemnat noul sef al Comunitatii Nationale de Informatii. Desi favoriti pentru acest post erau consilierul prezidential Claudiu Saftoiu si ministrul de Interne Vasile Blaga, in final Basescu a decis ca postul sa fie ocupat de directorul general al Directiei Generale de Informatii a Apararii, Sergiu Medar.
Seful statului a semnat ieri decretul privind numirea lui Sergiu Tudor Medar, general-locotenent cu 3 stele, in functia de consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala. Din aceasta functie, Medar va conduce Consiliul Operativ, care asigura cooperarea si colaborarea intre componentele comunitatii nationale de informatii. Generalul Medar a absolvit, in anul 1970, Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. Din 1986 a fost activat cu gradul de capitan si incadrat cercetator stiintific la Institutul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica, iar in perioada 1990-1992 si-a desfasurat activitatea la Directia Informatii Militare.
In anul 1992 a fost numit adjunct al atasatului apararii, militar, aero si naval al Romaniei in SUA, Argentina si Brazilia. In 1996 a fost promovat pe functia de atasat al apararii, militar, aero si naval al Romaniei in SUA.
In perioada 1999-2005, a fost seful Directiei Informatii Militare, iar din octombrie 2005, director general la Directia Generala de Informatii a Apararii.
Potrivit deciziei luate saptamana trecuta de membrii CSAT, Comunitatea Nationala de Informatii este o structura in interiorul Consiliului, condusa de un Comitet Coordonator si un Consiliu Operativ.
Coordonarea activitatilor de informatii se va face printr-un comitet din care fac parte consilierul prezidential pentru securitate nationala, directorii SRI si SIE, ministrii Apararii, Afacerilor externe, Internelor si al Justitiei, precum si consilierul primului-ministru in probleme de securitate.

La Armata postul ramane vacant

Postul ramas vacant in urma numirii generalului locotenent cu trei stele, Sergiu Medar, in functia de consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala, va fi ocupat "prin decizia primului ministru al Romaniei, la propunerea ministrului Apararii", ne-a informat, ieri, colonelul Cristinel Ghica, purtator de cuvant al MApN.
"E prematur sa ne pronuntam acum. Cand va veni timpul, se va face si aceasta propunere", ne-a mai spus colonelul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.