La Ministerul Finantelor Publice a avut loc in aceasta saptamana o intalnire de lucru pentru stabilirea masurilor de sprijinire bugetara a programului Sibiu, capitala culturala europeana 2007, ca program prioritar al Guvernului Romaniei. Au fost prez
La Ministerul Finantelor Publice a avut loc in aceasta saptamana o intalnire de lucru pentru stabilirea masurilor de sprijinire bugetara a programului Sibiu, capitala culturala europeana 2007, ca program prioritar al Guvernului Romaniei. Au fost prezentate proiectele culturale pregatitoare necesar a fi finantate in 2006, printre altele organizarea manifestarii de deschidere a Capitalei Culturale (decembrie 2006), participarea la Patras, capitala culturala europeana in 2006, sprijinirea financiara a organizatorilor expozitiilor cu colaborare internationala. La acestea se adauga finantarea unor achizitii de echipament si demararea campaniei de comunicare internationala. Reprezentantii Sibiului au prezentat lucrarile de infrastructura incepute in Sibiu si urgenta modernizarii a Aeroportului Sibiu, ca principal nod de conectare cu Europa. Ministerul Finantelor Publice va aviza in cursul anului 2006, pe baza proiectelor tehnice, solicitarile de finantare a lucrarilor la infrastructura municipiului Sibiu, ce urmeaza a fi reabilitata ca urmare a incarcarilor suplimentare la care va fi expusa in cadrul programului cultural, si va mentine o rezerva bugetara de 20-30 milioane RON in acest scop. La data la care consultantul international va fi definitivat studiul de fezabilitate a reabilitarii aeroportului Sibiu, documentatia va fi transmisa Ministerului Finantelor Publice in scopul expertizarii si stabilirii masurilor de finantare.
Pentru finantarea pregatirii programului cultural al Sibiu 2007, Ministerul Culturii si Cultelor va utiliza cu operativitate creditul bugetar de 15 milioane RON aprobat prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2006 in primul rand pentru acoperirea cheltuielilor pentru demararea campaniei de comunicare internationala si a lucrarilor de restaurare a fatadelor din pietele centrale ale Sibiului, iar Ministerul Finantelor Publice va mentine in acest scop o rezerva bugetara de 10-12 milioane RON.
"Sibiu, capitala culturala europeana" e un program prioritar al Guvernului Tariceanu, deschis propunerilor de proiecte inaintate de institutii publice si organizatii non-guvernamentale, o noua sesiune pentru acestea fiind organizata de MCC incepand de saptamana aceasta. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.