Comisia Europeana a anuntat noi propuneri pentru introducerea inregistrarii biometrice in cazul cetatenilor originari din state care nu fac parte din UE si care intra pe teritoriul Uniunii. Cand intra sau parasesc teritoriul UE, cetatenii respectivi
Comisia Europeana a anuntat noi propuneri pentru introducerea inregistrarii biometrice in cazul cetatenilor originari din state care nu fac parte din UE si care intra pe teritoriul Uniunii. Cand intra sau parasesc teritoriul UE, cetatenii respectivi vor fi inregistrati prin intermediul unor parametri biometrici, propune Bruxelles-ul. Pentru reducerea numarului controalelor, Comisia propune introducerea unui "card al cetateanului de incredere", care ar permite traversarea frontierelor aproape automat, daca se considera ca persoana respectiva nu reprezinta un risc. CE va lansa anul viitor o propunere pentru un amplu acces al UE la bazele nationale de amprente digitale. Deja sistemul EUROADC stocheaza amprentele digitale ale persoanelor care au cerut azil in UE, Norvegia si Islanda (fara Danemarca). Propunerile facute de Comisie vor fi inaintate spre dezbatere Parlamentului European si Consiliului de Ministri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.