Rapid a dat joi seara lovitura la Donetk, scor 1-0 (0-0) cu Sahtar, si este foarte aproape de calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. La capatul unui meci ciudat, in care gazdele au lasat impresia ca nu vor sa forteze decat pentru un meci e
Rapid a dat joi seara lovitura la Donetk, scor 1-0 (0-0) cu Sahtar, si este foarte aproape de calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. La capatul unui meci ciudat, in care gazdele au lasat impresia ca nu vor sa forteze decat pentru un meci egal, giulestenii s-au impus prin golul neasteptat al lui Maldarasanu, din minutul 87, mingea sutata de mijlocasul rapidist fiind deviata de un fundas advers. Sahtar n-a avut decat o singura mare ocazie de gol, la lovitura libera a lui Elano, din prima repriza, insa D. Coman a respins miraculos, de la vinclu. In schimb, Rapid s-a aflat aproape de gol in cateva randuri, prin D. Niculae (de doua ori) si Buga. Astfel, Razvan Lucescu a castigat primul duel oficial cu tatal sau, Mircea Lucescu, insa cei doi vor merge brat la brat, aproape singur, in faza urmatoare a competitiei.
R. Lucescu: "Mi-e rusine sa ma bucur"
Razvan Lucescu a declarat dupa meci ca ii este rusine sa se bucure de infrangerea tatalui sau, Mircea Lucescu, informeaza site-ul oficial al lui Sahtar. "Toamna aceasta a fost spectaculoasa pentru Rapid in ceea ce priveste meciurile internationale. Insa, in acelasi timp, aceasta este una dintre cele mai intunecate seri din viata mea. Sincer sa fiu, imi este rusine sa ma bucur de infrangerea tatalui meu. Este insuportabil", a afirmat Razvan Lucescu, care a precizat ca victoria este vitala pentru Rapid: "Pentru mine este greu sa comentez acest meci. Am spus inaintea partidei ca tatal meu nu ar trebui sa isi faca griji in privinta mea indiferent de rezultat. Am un caracter puternic si pot sa suport o infrangere a Rapidului. Insa undeva, in adancul sufletului, imi doream ca noi sa invingem. Vreau sa-i felicit pe jucatori, pentru ca realmente au fost extraordinari pana acum si meritul este al lor, si nu al meu". R. Lucescu a mentionat ca Rapid a jucat cu teama la inceputul meciului: "Eram speriati la inceput. Am facut o contraperformanta, sau chiar o antiperformanta in prima repriza, dar am facut tot ce am putut pentru a ne urma tactica stabilita si am reusit in repriza a doua. Am devenit mai increzatori, iar in cele din urma am inscris. Nu pot sa spun ca aceasta victorie este meritata, dar pentru noi nu a fost usor de obtinut".
M. Lucescu: "A castigat echipa care a meritat"
Mircea Lucescu a spus ca joi seara a invins echipa care a meritat mai mult: "Rapid a jucat mai bine decat noi. Ei au fost mai atenti si mai organizati. Rapid a avut trei ocazii clare de gol, iar noi nu am avut nici una. Le-am spus jucatorilor mei, in ultimele trei zile, ca vom intalni o echipa foarte bine motivata. Ii felicit pe Razvan si pe jucatorii lui. Este seara lui Razvan si vreau sa-l felicit pe el si ii doresc sa aiba succes in continuare pentru ca o merita", a spus M. Lucescu. Acesta considera ca jucatorii sai trebuie sa fie mai dedicati jocului. "Jucatorii mei trebuie sa se trezeasca si sa fie mai dedicati jocului. Nu tehnica in sine aduce victorii in meciurile internationale, ci angajamentul. Imi pare rau ca am pierdut acest meci. O vom lua de la inceput. Calificarea inca nu este decisa. Avem jucatori tineri, care ar trebui sa se obisnuiasca cu meciurile internationale. Ei au nevoie de mai mult decat campionatul intern. Ma asteptam la mai multe de la jucatorii mei. Poate ca s-au gandit ca va fi mai usor pentru echipa tatalui", a declarat M. Lucescu. (MIG)
SAHTAR - RAPID 0-1 (0-1)
A marcat: MALDARASANU (87).
Stadion: "Olimpiiski"; spectatori: 8000.
SAHTAR: Lastuvka - Stoican (46 Srna), Hubschman, Lewandowski, Rat - Duljaj, Timosciuk, Matuzalem, Elano (71 Jadson) - Aghahowa (54 Fernandinho), Bielik. Antrenor: M. Lucescu.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu, Ilyes (76 Burdujan), Art. Karamian (81 Perja) - D. Niculae, N. Constantin (51 E. Dica), Buga. Antrenor: R. Lucescu.
Cartonase galbene: Lewandowski (68), Jadson (82) / Ilyes (14).
Au arbitrat: C. Richards - E. King, M. Williams (toti din Tara Galilor).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.