Euro-observatorul PD Monica Iacob Ridzi a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca aprobarea proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nu este o conditie de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Deputatul democrat a declarat ca parla
Euro-observatorul PD Monica Iacob Ridzi a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca aprobarea proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nu este o conditie de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Deputatul democrat a declarat ca parlamentarii UDMR au facut un lobby foarte puternic, in Parlamentul European, pentru includerea in raportul Moscovici a unor amendamente "de compromis", privind adoptarea legii Statutului minoritatilor. "Aceasta lege a minoritatilor nu este o conditie pentru integrarea Romaniei. N-a fost vorba de asa ceva atunci cand s-au negociat criteriile de aderare", a declarat euro-observatorul democrat. Declaratiile euro-observatorului democrat vin in contradictie cu cele ale reprezentantilor PNL la Parlamentul European, care au spus joi, intr-o conferinta de presa, ca proiectul de lege privind Statutul minoritatilor este o conditie invocata de parlamentarii europeni pentru acceptarea Romaniei ca membru al UE. La randul sau, euro-observatorul PSD Titus Corlatean a declarat ca aderarea Romaniei la UE nu este conditionata de adoptarea de catre Parlament a Statutului minoritatilor, in forma emisa de Guvern. "Nu exista o astfel de conditionare. Este o chestiune artificiala, rezultata din modul incompetent, neprofesionist si iresponsabil in care Guvernul a gestionat aceasta tema", a spus vicepresedintele PSD. El sustine ca proiectul legii minoritatilor nu este generat de exigente europene sau obligatii juridice asumate de Romania. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.