FBI a avertizat, saptamana aceasta, cu privire la existenta unor mesaje electronice purtatoare de virusi trimise de pe adrese cu extensia "fbi.gov" si a recomandat celor care le primesc sa nu le deschida, transmite Mediafax. "Aceste mesaje informeaza
FBI a avertizat, saptamana aceasta, cu privire la existenta unor mesaje electronice purtatoare de virusi trimise de pe adrese cu extensia "fbi.gov" si a recomandat celor care le primesc sa nu le deschida, transmite Mediafax. "Aceste mesaje informeaza persoana care le primeste ca adresa sa electronica a fost supravegheata de FBI si ca a vizitat site-uri ilegale. Mesajele cer de asemenea destinatarilor sa deschida un fisier atasat si sa raspunda la cateva intrebari", a anuntat FBI intr-un comunicat. FBI avertizeaza ca, la deschiderea fisierului, virusul pe care il contine poate ataca computerul. "Aceste mesaje nu au fost trimise de FBI. Persoanele care le primesc trebuie sa stie ca FBI nu are obiceiul sa trimita publicului mesaje electronice nesoliciate", se adauga in comunicatul politiei federale. "FBI acorda toata seriozitatea acestui caz si a deschis o ancheta", arata comunicatul, anuntand o adresa web la care se pot depune plangeri, desi se pare ca mesajele virusate contin adresa si numerele de telefon reale ale FBI. Asemenea mesaje electronice au sosit pe adresa unei agentii de presa de la New York, in timp ce redactia de la Washington a primit unele cu adresa pe extensia "cia.gov". Potrivit companiei Sophos, specializata in programe antivirus, virusul propagat de aceste mesaje este de tipul "Sober" si devenise deja, marti, cel mai raspandit virus informatic in lume. "Orice cetatean care respecta legea vrea sa ajute politia in anchetele sale, iar unii intra in panica daca se vad acuzati de vizitarea unor site-uri ilegale si deschid fisierul atasat", a explicat un membru al conducerii companiei intr-un comunicat.
Adresele electronice cu extensia ".gov" sunt utilizate de administratia federala americana. Atacuri similare au avut loc in Germania, mesajele purtand in aces caz adresa BKA - politia federala germana. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.