Principesa Margareta si Principele Radu, reprezentant special al Guvernului Romaniei pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila au efectuat, in perioada 21-23 noiembrie, o vizita in Franta. In prima zi a vizitei, Altetele Lor au participat, i
Principesa Margareta si Principele Radu, reprezentant special al Guvernului Romaniei pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila au efectuat, in perioada 21-23 noiembrie, o vizita in Franta. In prima zi a vizitei, Altetele Lor au participat, impreuna Majestatea Sa Regele Mihai I, la gala anuala a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei din Franta. La gala au fost prezente personalitati politice, oameni de afaceri francezi, personalitati culturale si membri ai societatii civile intre care Bernadette Chirac, Maria Basescu, Majestatea Sa Imparateasa Farah Pahlavi, Frederic Mitterrand, Jean-Claude Brialy, Robert Hossein, Nana Mouskouri, precum si un mare numar de sefi de importante intreprinderi franceze. Au fost prezenti, de asemenea, reprezentanti ai presei franceze. In deschiderea galei, Principesa Margareta si Principele Radu au tinut discursuri in fata celor peste 700 de invitati, reafirmand faptul ca Romania este hotarata sa isi atinga unul din principalele obiective: acela de a se reintoarce in pozitia istorica de membra cu drepturi depline a comunitatii transatlantice si a statelor libere. Altetele Lor au aratat ca Romania este tara lui Brancusi, Enescu, Cioran si Popesco, a lui Tristan Tzara, Mircea Eliade si a Angelei Gheorghiu, diva de la Opera Bastilia, romani pe care Occidentul ii admira foarte mult. Fondurile stranse in cadrul galei vor fi folosite pentru proiectele Fundatiei Principesa Margareta, destinate copiilor din Romania. O gala asemanatoare va avea loc la Bruxelles, in februarie 2006.
In a doua zi a vizitei, Principele Radu a participat la un dejun de lucru organizat de Grupul HEC (Haute Ecole de Commerce) unde s-a intalnit cu oameni de afaceri francezi din domeniul telecomunicatiilor, consultanta comerciala si juridica, financiar, industrie cosmetica, precum si cu profesori din cadrul HEC, specialisti in cooperarea cu universitatile si scolile din Europa Centrala si Orientala. In aceeasi zi, Altetele Lor au avut o conferinta de presa organizata la Cercul Uniunii Interaliate. Principele si Principesa au prezentat atuurile pe care Romania le are pentru integrarea in Uniunea Europeana, aratand ca in tara exista un cadru propice pentru dezvoltarea economica si financiara, pentru investitii si exista vointa de a schimba lucrurile si de a asimila valorile occidentale. La finalul zilei, Principesa Margareta a sustinut la Cercul Montherlant conferinta cu tema "Romania din sufletul meu" si a participat, alaturi de Principele Radu si la un dineu de gala dedicat Romaniei. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.