Remarcam in sotronul precedent badarania lui Gigi Becali, acest fost oier devenit mare latifundiar. Ma rog, e si asta un talent: sa te imbogatesti. Mai ales ca Becali a inceput inainte de asa-zisa revolutie. Poate ca nici n-a avut nevoie sa lucreze p
Remarcam in sotronul precedent badarania lui Gigi Becali, acest fost oier devenit mare latifundiar. Ma rog, e si asta un talent: sa te imbogatesti. Mai ales ca Becali a inceput inainte de asa-zisa revolutie. Poate ca nici n-a avut nevoie sa lucreze pentru Securitate, ca atatia altii bine crescuti si politicosi.
Dar Tania Radu, ea ce-a facut si ce-a dres ca sa ajunga vicepresedinta Institutului Cultural Roman ?
Nu indraznesc sa afirm ca frumusetea ei nu depaseste cu mult nivelul marii... Iar varsta, bineinteles, nu conteaza intr-o asemenea functie. Vreau sa spun ca e chiar mai bine sa ai cat mai multa experienta de viata.
***
Dar parca Venus din spuma marii s-a intrupat... sare din coltul lui Pastenague.
***
E un scriitor incomod caruia nici nu-i pasa de consecintele vorbelor sale, spunea despre mine un critic care imi este mai degraba binevoitor. Si caruia ii port si stima si simpatie. Citez din memorie, desigur, si nici nu spun unde a scris fraza de mai sus.
Dar ia sa vedem ce-a vrut sa spuna criticul... Am uitat sa precizez ca indrazneala mea nemaipomenita era de-a spune ce gandesc despre critici. Adica despre Becali ori Basescu sau chiar despre scriitori, cum ar fi Buzura sau Cristian Tudor Bobescu (ia te uita, toti cu litera B...de la badaran !) ar fi mai putin grav. Pe cand despre critici... Criticul e ranchiunos, imi atragea atentia criticul binevoitor. Si puternic. Poate sa-l faca harcea-parcea pe scriitorul imprudent.
Mda, asa o fi !...
Dar daca scriitorul moare? Scrie ce scrie si intr-o buna zi da ortul popii. Ce-or sa mai faca toti acesti critici ranchiunosi, cand raman in fata doar cu opera ? Poate ca vor fi siliti sa se intoarca la criterii literare...Ca sa nu mai spun ca mai mor si criticii si in urma lor ramane tot opera, adica ce-au scris despre scriitori, inclusiv despre scriitorii nerespectuosi, nepasatori de consecinte. Iar criticii criticilor ii vor judeca fara sa tina seama de umorile lor conjuncturale. Jignirea si ranchiuna nu pot fi invocate drept scuze in cazul acestui judecator al operei literare care e criticul.
***
Acum s-ar cuveni sa aduc vorba despre N.Manolescu: gardianul ierarhiei , marele Valorizator, etc., dar mi-e lehamete, zau, mi-e lehamete.
Il las pe mana posteritatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.