Serviciul Roman de Informatii a precizat, referitor la polemica determinata de modalitatile de predare accelerata a dosarelor Securitatii catre CNSAS, prin intermediul unui comunicat de presa ca "a procedat la transferul accelerat al acestora, urmand
Serviciul Roman de Informatii a precizat, referitor la polemica determinata de modalitatile de predare accelerata a dosarelor Securitatii catre CNSAS, prin intermediul unui comunicat de presa ca "a procedat la transferul accelerat al acestora, urmand sa finalizeze procesul pana la sfarsitul anului in curs". "Orice referire la numarul dosarelor este aleatorie, acestea fiind analizate fiecare in parte pe baza criteriilor de siguranta nationala determinate de Legea sigurantei nationale a Romaniei. Ca atare, Serviciul Roman de Informatii dezminte afirmatiile neconforme realitatii prin care se incearca punerea sub semnul indoielii a corectitudinii selectiei dosarelor predate CNSAS si, respectiv, a celor care, conform legii, sunt pastrate in continuare in arhiva Serviciului. Remarcand ca in ultima perioada atacurile mediatizate la adresa SRI s-au intensificat, constatam faptul ca unii dintre membrii Colegiului CNSAS, dupa ce initial isi exprimau nemultumirea pentru ritmul scazut al predarii-preluarii dosarelor, in prezent, in mod surprinzator, se declara impotriva procesului de predare accelerata. Referitor la acuzele aduse unor personalitati publice de posibila colaborare cu Securitatea, SRI informeaza opinia publica despre faptul ca a verificat pentru fiecare caz in arhivele proprii si a transmis rezultatul acestor verificari Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, institutie care, conform legii, trebuie sa se pronunte", se mai arata in comunicatul Serviciului Roman de Informatii. (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.