Camerele de comert vor elibera documentele necesare oamenilor de afaceri la trecerea frontierei, iar intreprinzatorii nu vor fi nevoiti sa vina la Bucuresti pentru a solicita certificatele care atesta scopul vizitei in strainatate, transmite Mediafax
Camerele de comert vor elibera documentele necesare oamenilor de afaceri la trecerea frontierei, iar intreprinzatorii nu vor fi nevoiti sa vina la Bucuresti pentru a solicita certificatele care atesta scopul vizitei in strainatate, transmite Mediafax. "In urma demersurilor intreprinse de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIMB), Ministerul Administratiei si Internelor a aprobat ca documentele solicitate oamenilor de afaceri la trecerea frontierei sa poata fi eliberate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si de celelalte Camere de comert si industrie teritoriale", se arata intr-un comunicat al CCIMB. Comerciantii pot obtine de la camerele teritoriale, inclusiv de la cea a Capitalei, certificatele solicitate la punctele de trecere a frontierei de stat, prin care se justifica scopul calatoriei oamenilor de afaceri romani pe teritoriul unui stat membru al Spatiului Schengen. "Avantajul pentru oamenii de afaceri consta in faptul ca documentul respectiv poate fi obtinut de la Camerele de comert mai rapid si fara deplasari pe distante mari", se precizeaza in comunicat. Potrivit CCIMB, eliberarea certificatului se va face pe baza unui document oficial din partea companiei celui care urmeaza sa faca deplasarea si va fi contracost. In luna iulie, MAI a anuntat ca a emis un ordin prin care vor fi inasprite conditiile de calatorie a cetatenilor romani in tarile UE. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.