Premierul Calin Popescu Tariceanu a participat ieri, alaturi de Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, la deschiderea Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura si Salonul National al Presei, organizat de Clubul
Premierul Calin Popescu Tariceanu a participat ieri, alaturi de Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, la deschiderea Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura si Salonul National al Presei, organizat de Clubul Roman de Presa (CRP). Acest parteneriat este "un bun prilej pentru cititori sa discute pe viu cu ziaristii, iar pentru ziaristi, sa ia contact direct cu cititorii", dar si un "prilej pentru unii ziaristi sa mai deschida o carte", a spus Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP, care crede ca prezenta lui Calin Popescu Tariceanu la deschidere demonstreaza faptul ca "si cartile, si ziarele mai beneficiaza inca de atentia si grija Guvernului". Ambele manifestari au inceput ieri dimineata, iar prim-ministrul a fost unul dintre primii vizitatori. Delegatia oficiala a vizitat standurile de carte, apoi premierul a urcat si la ultimul nivel al Romexpo unde se desfasoara Salonul National al Presei, unde Cristian Tudor Popescu, l-a avut drept ghid din partea Clubului Roman de Presa pe Lucian Avramescu. La standul grupului de presa condus de Sorin Rosca Stanescu, seful Executivului a recunoscut ca nu are foarte mult timp sa citeasca ziarele. El a precizat ca rasfoieste sintezele materialelor publicate. De asemenea, Tariceanu a mai spus ca-l intereseaza foarte mult informatiile economice si financiare, precum si semnalele care apar in ziare. Dupa ce a vizitat standul ziarului ZIUA, Tariceanu s-a oprit si la editura ZIUA, unde i-a fost prezentata ultima aparitie: "Cum s-au furat alegerile". "Cartea va continua sa ramana un reper esential pentru creionarea conturului intelectual al unui individ", a spus premierul Calin Popescu-Tariceanu, promitand ca, in limita posibilitatilor, Guvernul "va incerca sa dea o mana de ajutor atat cartii, cat si ziarelor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.