Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF) a fost lansat, ieri, la Clubul Diplomatilor din Bucuresti. La eveniment a participat directorul general al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), Franz-Hermann Bruner, seful Delegatiei Comisiei Eur
Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF) a fost lansat, ieri, la Clubul Diplomatilor din Bucuresti. La eveniment a participat directorul general al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), Franz-Hermann Bruner, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, ministrul delegat pentru controlul programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, Cristian David, si secretarul de stat, seful Departamentului pentru Lupta Antifrauda, Tudor-Alexandru Chiuariu. DLAF este institutia de contact in Romania pentru OLAF si indeplineste rolul de coordonator al tuturor institutiilor implicate in lupta antifrauda pentru protectia intereselor financiare ale UE in Romania. DLAF primeste sesizarile OLAF si efectuaza controale proprii.
Lansarea oficiala a Departamentului, ca organism distinct cu rol de coordonare a luptei impotriva fraudarii fondurilor comunitare si de protejare a intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania a fost considerata de catre seful OLAF "un pas in directia buna". Acesta a reiterat ca Romania se va bucura de sprijinul deplin al Oficiului european. Bruner si-a exprimat multumirea fata de cazurile pentru solutionarea carora OLAF colaboreaza cu autoritatile romane si considera ca DLAF este o parte a solutiei in combaterea coruptiei, actiune ceruta insistent de forurile europene. El a mai precizat ca noua structura raspunde dorintei OLAF de a gasi "un serviciu competent pentru a ajuta OLAF in lupta impotriva fraudelor cu bani europeni".
Departamentul pentru Lupta Antifrauda a fost creat prin reorganizarea fostului departament de inspectie al primului-ministru si urmarire a utilizarii transparente a fondurilor comunitare. Institutia are obiectivul de a consolida lupta antifrauda si de asigura protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania, a declarat, in cuvantul de deschidere, ministrul delegat Cristian David. Oficialul roman a subliniat ca Uniunea Europeana acorda Romaniei sume mari sub forma de asistenta nerambursabila, in valoare de sase miliarde de euro si alte sase miliarde de euro fonduri de coeziune si structurale, prevazute pentru perioada post-aderare. (L.K.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.