Pe pagina de web www.rezidentiat 2005.ro sau la sediile centrelor universitare unde s-a desfasurat concursul de Rezidentiat 2005 pot fi consultate de ieri listele cu cei care au promovat. Organizatorii spun ca, in acest an, concursul s-a desfasurat i
Pe pagina de web www.rezidentiat 2005.ro sau la sediile centrelor universitare unde s-a desfasurat concursul de Rezidentiat 2005 pot fi consultate de ieri listele cu cei care au promovat. Organizatorii spun ca, in acest an, concursul s-a desfasurat in conditii bune, iar din datele primite de la conducerea Comisiei Nationale de Rezidentiat reiese ca nu au existat suspiciuni de frauda. In plus, numarul contestatiilor a fost mai mic fata de ceilalti ani, respectiv 326 de contestatii, jumatate dintre acestea vizand doar probleme de forma, de exemplu rescanarea grilelor. Anul acesta, in premiera, absolventii 2005 ai facultatii de medicina care au luat punctaj de promovare la grupele chirurgicale, medicale si laborator, la cerere, vor fi confirmati rezidenti in specialitatea medicina de familie. De asemenea, pentru prima oara cadrele didactice care au realizat intrebarile din concurs au fost desemnati prin tragere la sorti. Alegerea specialitatii si a centrului de pregatire va avea loc duminica 27 noiembrie 2005, dupa urmatorul program: Grupa specialitatilor chirurgicale-ora 8.30; Grupa medicina dentara-ora 10.30; Grupa farmacie-ora 11.00; Grupa medicina de laborator-ora 11.30; Grupa medicina de familie-ora 12.15; Grupa specialitatilor medicale-ora 14.30. Alegerea locurilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face prin teleconferinta. Candidatii se pot prezenta la unul din cele 11 centre universitare: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Targu Mures, Iasi, Timisoara, Constanta, Brasov, Sibiu, Oradea. Relatii privind locatiile de desfasurare a acestei actiuni se pot obtine la directiile de sanatate publica din centrele universitare medicale mai sus mentionate si pe site-ul www.rezidentiat2005.ro. Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti in data, ora si locul fixat pentru alegerea specialitatii si a centrului de pregatire, pierd drepturile conferite de concurs. Absolventii facultatii de medicina promotia 2005, care au obtinut punctaj de promovare, dar nu au ales loc in specialitate si centru de pregatire la data de 27 noiembrie 2005, pot depune cereri de confirmare in rezidentiat de medicina de familie in perioada 28 noiembrie 2005-5 decembrie 2005 la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (str. Bodesti 1, Sector 2) personal sau prin fax (021.2556406). Cererile vor fi insotite de xerocopii ale diplomei de licenta/adeverinta din care sa reiasa absolvirea facultatii in anul 2005 cu licenta 2005.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.