Delegatia giulestenilor a plecat ieri dimineata spre Donetk, de pe Aeroportul Baneasa, la bordul unui charter, pentru meciul pe care Rapid il va sustine in aceasta seara, de la ora 19,30, cu Sahtar, in etapa a 3-a din Grupa G a Cupei UEFA. Partida va
Delegatia giulestenilor a plecat ieri dimineata spre Donetk, de pe Aeroportul Baneasa, la bordul unui charter, pentru meciul pe care Rapid il va sustine in aceasta seara, de la ora 19,30, cu Sahtar, in etapa a 3-a din Grupa G a Cupei UEFA. Partida va aduce in premiera fata in fata doi antrenori tata si fiu, Mircea Lucescu si, respectiv, Razvan Lucescu. De altfel, familia Lucescu se va "reintregi" la Donetk, din delegatie facand parte si Ana-Maria Lucescu, sotia lui Razvan, precum si Matei si Maria-Luiza, cei doi copii ai antrenorului rapidist. De asemenea, alaturi de "feroviari" au mai plecat si Valentin Alexandru, secretar general al LPF, si Radu Niculescu, presedintele executiv al lui FC National. Niculescu, bun prieten cu Razvan Lucescu, a spus ca isi doreste o victorie a Rapidului, pentru ca giulestenii "au nevoie mai mare de victorie decat Sahtar". Meciul Sahtar Donetk - Rapid va fi arbitrat de o brigada din Tara Galilor, alcatuita din Ceri Richards (central), Edward King, Maldwyn William (asistenti) si Mark Steven Whitby (rezerva).
Giulestenii s-ar multumi cu un egal
Inainte de plecare, mijlocasul Marius Maldarasanu a declarat ca nu ar avea regrete daca l-ar invinge pe fostul sau antrenor, Mircea Lucescu. "Este prima data in cariera cand il am adversar pe nea Mircea. Cred ca dansul cunoaste foarte bine aceasta echipa, mai ales ca la Rapid este antrenor Razvan. Nu stiu daca este un meci special pentru mine. Este unul special pentru Rapid, pentru ca un rezultat bun ne-ar mari sansele de calificare. Nu mi-ar parea rau daca l-as invinge pe nea Mircea. M-as bucura", a spus Madarasanu, care nu a dorit sa comenteze faptul ca fotbalistii luii Sahtar au prime de victorie pentru meciul cu Rapid de 20.000 de dolari. Atacantul Daniel Niculae considera ca o victorie la Donetk ar fi suficienta pentru ca Rapid sa se califice in primavara europeana. "Cu sase puncte eu spun ca se poate merge mai departe. Iar cu sapte, sigur. Este un meci foarte important pentru calificarea in primavara europeana. Noi mergem sa castigam acolo, dar ar fi bun si un egal. Probabil ca nea Mircea se va supara din punctul de vedere al antrenorului daca vom castiga noi. Dar din punctul de vedere al parintelui, poate va fi altfel", a explicat Niculae. Mijlocasul Robert Ilyes isi doreste o victorie in partida cu Sahtar pentru ca Rapid sa-si asigure inca de acum calificarea in faza urmatoare a Cupei UEFA. "Este un meci de calificare. Daca o sa-l castigam, o sa stam mai linistiti in ultimele doua meciuri. Insa noi putem spune ca ne multumim si cu un rezultat de egalitate", a mentionat Ilyes. Intrebat ce parere are despre primele de 20.000 de dolari promise de patroul Rinat Ahmetov jucatorilor lui Sahtar pentru victorie, Ilyes a raspuns: "Stiu ca este un club mare, care face investitii masive. Dar, pana la urma, meciul se va juca pe teren si nu banii vor decide. Ramane de vazut acum care este cea mai buna echipa dintre cele doua".
M. Lucescu: "Ne vom apara numele!"
Antrenorul lui Sahtar, Mircea Lucescu, a declarat ca si el si fiul sau, Razvan, isi vor apara numele si onoarea in meciul din aceasta seara, informeaza site-ul oficial al gruparii ucrainene. "Acest moment psihologic este foarte important, insa doar inainte si dupa meci. Pe durata partidei, intervine motivatia jucatorilor, iar cei ai Rapidului vor fi mai motivati. Multi dintre ei s-au aflat si sub comanda mea. Si eu, si Razvan ne vom apara numele. Ne vom felicita dupa un meci bun, asta este cel mai important. Cu siguranta, fiul vrea sa fie mai bun decat tatal sau, vrea sa-l depaseasca, asa cum toti elevii vor sa-si depaseasca profesorul. Avand in vedere acest lucru, ma astept la un meci dificil", a spus antrenorul lui Sahtar, care a mentionat ca Rapid este o echipa bine pregatita fizic. Antrenorul roman a declarat ca atacantul Nicolae Constantin este cel mai important jucator rapidist prin spatiile pe care le creeaza in tren. "Se lupta pentru fiecare balon. El era fundas central, dar profilul sau a facut sa fie folosit ca varf. Creeaza spatii pentru Daniel Niculae si pentru Buga, care este acum cel mai promitator jucator al Rapidului. Echipa fiului meu sta bine si la mijlocul terenului, unde sunt Maldarasanu si Ilyes, care evolueaza atat in defensiva, cat si in atac. Rapid este echipa buna, dar noi trebuie sa fim mai sus decat ei. Va fi un joc complex, o batalie mare", a spus Mircea Lucescu. Acesta a precizat ca nu va putea conta in meciul cu Rapid pe Brandao, Tolga si Marica.
Neli tine cu Sahtar
Neli Lucescu, sotia lui Mircea si mama lui Razvan, a precizat ca, in proportie de 90 la suta, va merge la stadion si ca ar dori sa castige Sahtar. "Va veni aici sotia lui Razvan, cu nepotii mei, Matei si Marilu, vor mai fi inca cinci copii, prieteni sau rude. Daca ma voi simti bine, voi asista la meci. Pentru mine, ca sotie si mama, nici un rezultat nu este bun. Dar, cum sunt suportera a presedintelui Rinat Ahmetov, iar el doreste victoria, as vrea sa castige Sahtar, cu atat mai mult cu cat joaca acasa. Ar fi un rezultat obiectiv", a spus Neli Lucescu, care a adaugat ca nu a vorbit cu sotul si cu fiul ei despre cum ar trebui sa se comporte in timpul meciului. Neli Lucescu a povestit ce i-a spus Razvan in momentul in care a intrat in fotbal: "Mama, daca ai mai fi avut si o fata, s-ar fi facut doctor sau profesor, asa cum vrei tu. Dar din moment ce ai doar un baiat, vrei, nu vrei, eu voi merge pe urmele tatalui". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.