Degringolada care domneste in Coalitie, scaderea in sondaje a Aliantei DA , certurile din ce in ce mai dese dintre PNL si PD precum si ultimele declaratii ale presedintelui Traian Basescu, care a admis ca anticipatele nu sunt oportune, au determinat
Degringolada care domneste in Coalitie, scaderea in sondaje a Aliantei DA , certurile din ce in ce mai dese dintre PNL si PD precum si ultimele declaratii ale presedintelui Traian Basescu, care a admis ca anticipatele nu sunt oportune, au determinat reactia rapida a PSD, care s-a prezentat ieri ca o alternativa reala la actuala guvernare. Conducerea social-democrata a profitat de o intalnire cu pesedistii ilfoveni pentru a anunta ca PSD si-a rezolvat problemele de imagine, este mai unit ca niciodata, are o echipa de guvernare si este pregatit de alegeri anticipate.
"Unitatea poate sa mearga mana-n mana cu modernizarea partidului", a decretat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana, in fata celor cateva zeci de pesedisti ilfoveni stransi intr-un hotel de trei stele de langa aeroportul Otopeni. Sefii pesedistilor au lasat la o parte conflictele din trecut, s-au gratulat reciproc si au vorbit despre cat de proasta si ineficienta este actuala guvernare. "Avem nevoie de intelepciunea lui Ion Iliescu", "Adrian face o munca admirabila. Cum vrei sa nu ai in echipa un om de competenta lui? (...) Guvernarea Nastase a condus foarte bine, foarte destoinic", a comentat Geoana. El a aruuncat si sageti inspre Nastase: "De multe ori s-a dat senzatia ca deciziile mari au fost luate fara transparenta in partid. Eu voi lua deciziile mari cu consultarea dumneavoastra (...) Organizatiilor PSD li s-a multumit pentru efortul depus doar cand s-a ajuns in Opozitie". Despre presedintele executiv al PSD a vorbit si primarul comunei Bragadiru, Marin Branzoi: "Domnul Nastase a facut o vizita la Bragadiru chiar cu o zi inaintea alegerilor. Eu, care am o gura dintr-asta, pacatoasa, i-am spus ca nu va iesi presedinte". Acelasi Branzoi a laudat si prestatia liderului Mircea Geoana: "Domnul Geoana a fost prezent aproape o ora la liturghia de Sfanta Maria tinuta tot la Bragadiru. Toate babutele si toti tinerii se imbulzeau sa puna mana pe el, sa-l atinga", a povestit cu patos Branzoi, rugandu-l totodata pe seful social-democratilor sa "coboare jos" printre membrii de rand ai PSD. Primarul comunei Voluntari, Florian Pandele, a tinut sa dea un sfat colegilor sai de partid: "In politica trebuie sa stii ce sa faci...Trebuie sa tragi scaunu. Cum se ridica unu, ii iei scaunu de sub el pentru ca nimeni nu ti-l da!".
Pregatiti de anticipate
"Miroase a anticipate! La lupta deci!", a fost mesajul transmis de pesedistul Doru Laurian Badulescu colegilor din Ilfov. De altfel, Geoana i-a indemnat pe pesedisti sa intre in dispozitivul de lupta si de pregatire pentru revenirea la putere. "Alianta PNL-PD a murit. (...) Ea repeta experienta CDR", a aratat presedintele PSD. El i-a indemnat pe pesedisti sa ridice capul din pamant si sa nu mai accepte eticheta de partid corupt. "Sa nu mai acceptam nici o secunda sa ni se spuna ca PSD este un partid corupt. Cum sa fie un partid cu sute de mii de membri corupti? Ce, eu sunt corupt?", a spus Geoana. Liderul grupului de la Cluj, Ioan Rus a anuntat ca PSD isi va radicaliza pozitia fata de actul de guvernare, sustinand totodata ca este adeptul modernizarii partidului. "Acest partid nu este in degringolada. El nu curge ca un rau de munte, care se loveste de bolovanii din stanga si din dreapta, ci ca raul Mississippi care curge incet, dar sigur", a subliniat Rus. El a spus ca partidul este pregatit oricand pentru alegeri anticipate, dar nu a vrut sa spuna foarte clar daca va accepta functia de prim-ministru intr-o viitoare guvernare PSD. De altfel, Geoana a spus foarte clar ca sefii departamentelor din cadrul partidului - cunoscut ca Guvernul din umbra - nu vor fi neaparat si membrii viitorului cabinet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.