Campionatele Mondiale individuale de gimnastica artistica au continuat ieri, in "Rod Laver Arena" din Melbourne, cu primul concurs al fetelor. Intrecerea respectiva transand componenta finalelor la individual compus si la cele patru aparate. Reprezen
Campionatele Mondiale individuale de gimnastica artistica au continuat ieri, in "Rod Laver Arena" din Melbourne, cu primul concurs al fetelor. Intrecerea respectiva transand componenta finalelor la individual compus si la cele patru aparate. Reprezentata doar de doua gimnaste la cel mai important eveniment al anului, Romania a reusit sa-si asigure tot atatea prezente in ultimele faze ale competitiei. Astfel, Catalina Ponor a obtinut cea mai mare nota la barna (9,562), tripla campioana olimpica ratand, insa, prezenta in finala de la sol, unde a obtinut nota 9,200, locul 12 in clasamentul provizoriu. Proba a fost dominata de gimnasta braziliana Daiane Dos Santos, notata cu 9,550, urmata de americancele Alicia Sacramone (9,500) si Anastasia Liukin (9,475). In acelasi timp, Floarea Leonida, care a concurat cu program complet, s-a clasat a 14-a in preliminariile la individual compus, cu un total de 35,249 puncte. Sansele ca fostul lider european absolut la juniori sa aspire la o medalie sunt minime, gimnasta noastra avand o evolutie modesta, cu o singura nota peste 9, la paralele - 9,287. La celelalte aparate, Leonida a fost punctata cu 8,975 - la sarituri, 8,137 - la barna si 8,850 - la sol. Primele doua locuri in calificari au revenit gimnastelor Anastasia Liukin si Chellsie Memmel din SUA, cu 37,424 puncte, respectiv 37,412 puncte, urmate de australianca Monette Russo - 37,262 puncte. Comentand prestatia tricolorelor, secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat: "La sol, Catalina n-a avut rezistenta suta la suta sa duca exercitiul pana la capat, in conditiile optime obtinerii unei note mai mari. Este greu de facut aprecieri in privinta locului pe care Ponor ar fi trebuit sa-l ocupe, dar consider ca daca ar fi favorizat-o si ordinea de intrare in concurs - ea evoluand prima - ar fi putut sa obtina si calificarea in finala de la sol". Totodata, oficialul FRG a adaugat: "Ramane sa vedem cum isi vor fructifica sansele pe care le au, dar cu totii ne dorim sa incheie cu bine concursurile in care vor evolua". In concursul individual compus masculin de astazi vom fi reprezentati de Razvan Selariu, clasat al 5-lea in calificari, pentru ca intrecerea similara a fetelor, cu Leonida la start, sa fie programata maine. Finalele pe aparate atat la masculin, cat si la feminin se vor desfasura sambata si duminica. Astfel, in prima zi vom fi reprezentati de Marian Dragulescu la sol si Ioan Suciu la cal cu manere, pentru ca in ultima zi sa urmarim evolutiile lui Marian Dragulescu si Alin Sandu Jivan, la sarituri si Catalina Ponor, la barna. Amintim ca in toate finalele se pleaca de la zero.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.