Delegatia de box a Romaniei a revenit in tara, marti noapte, aducand de la Mondialele din China o singura medalie de bronz, castigata de Viorel Simion dupa o semifinala de cosmar cu laureatul olimpic de la Atena, rusul Tiscenko, care a devenit ulteri
Delegatia de box a Romaniei a revenit in tara, marti noapte, aducand de la Mondialele din China o singura medalie de bronz, castigata de Viorel Simion dupa o semifinala de cosmar cu laureatul olimpic de la Atena, rusul Tiscenko, care a devenit ulterior campionul mondial al categoriei 57 kg. Nemultumit de bilant la finele intrecerilor din China, presedintele FRB, Rudel Obreja, a punctat: "Nu sunt multumit, chiar daca este un pas inainte fata de editia precedenta, unde nu a urcat nimeni pe podium. O medalie este un pas inainte, dar e mult prea departe fata de posibilitatile boxului romanesc si nu pot sa ma declar multumit doar cu bronzul lui Viorel Simion. Ne-am asteptat la mai mult!". De altfel, Obreja s-a aratat dezamagit de unii dintre pugilisti, dar a evitat sa-i nominalizeze: "In parte suntem multumiti de unii dintre sportivi, dar exista si deziluzii. N-are sens acum sa spun cine a dezamagit. Cu siguranta, insa, Viorel Simion este eroul delegatiei, fiind singurul medaliat. Dar nu este singurul care ne-a multumit. Si Ionut Gheorghe a avut o comportare buna, la fel si Bogdan Dinu." Pe acelasi ton, coordonatorul Francisc Vastag a recunoscut ca valoarea romanilor nu se ridica, momentan, la cea a principalilor adversari din Cuba. "La plecare am promis doua medalii, dar nu ne-am indeplinit obiectivul. Avem si un motiv. Si ma refer la Ionut Gheorghe, care a castigat primele doua meciuri, dupa care a boxat cu un cubanez, pe care inca nu este pregatit sa-l invinga. Cubanezii nu sunt numai nasii nostri, ci ai tuturor. Deocamdata este greu sa-i depasim", a punctat Vastag, dupa care a mai dezvaluit si faptul ca mai multi tricolori doresc sa treaca la profesionism. "In afara de Viorel Simion este vorba si de Stefan Dragomir, care din pacate a pierdut din primul tur. El vrea sa treaca la profesionism chiar mai mult decat Viorel si cred ca se si adapteaza ca stil. Mai sunt si alti baieti, Ionut Gheorghe mai putin, pentru ca este mai tanar si nu stiu daca este facut pentru profesionism in acest moment. Sunt destul de ingrijorat de situatie, dar este viata lor. Fiecare doarme asa cum isi asterne! Le-am explicat, insa, ca nu e mai usor la profesionism", a mai spus Vastag.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.