Dupa deschiderea oficiala de ieri, editia a 12-a a Targului international "Gaudeamus - Carte de invatatura" a programat primele lansari de titluri noi, intre care: "Despartirea de Ierusalim" de Virgil Duda (Editura Albatros), "In urma invingatorilor"
Dupa deschiderea oficiala de ieri, editia a 12-a a Targului international "Gaudeamus - Carte de invatatura" a programat primele lansari de titluri noi, intre care: "Despartirea de Ierusalim" de Virgil Duda (Editura Albatros), "In urma invingatorilor" de Elena Stefoi, "Semence de sens. Sonnets" de Paul Miclau, "Confesiuni ale eului feminin" de Liana Cozea, "Eminescu, Vol. III" de Petru Mihai Gorcea (toate la Editura Paralela 45), "Cantonul 248" de Liviu Ioan Stoiciu si colectia pentru poeti tineri "No name" (Editura Vinea), "Fetita cu o mie de riduri" de Nora Iuga (Editura Cartea Romaneasca), "Atelierul gustian, o abordare organizationala" de Zoltan Rostas (Editura Tritonic) s.a. Pentru astazi, joi 24 noiembrie, sunt programate prezentari ale altor, numeroase, carti interesante: "Roman cu sertare" (volum de versuri!) de Cornelia Maria Savu si "Cantece de mantuire" de Gheorghe Izbasescu (Editura Vinea), colectia "Romanii din Paris", coordonata de Basarab Nicolescu, la Editura Junimea, "Lupta mea pentru sindicate libere in Romania" de Vasile Paraschiv (la Editura Polirom), "Dosarul Cenaclului Euridice", Vol. IV si V, colectia "Scriitori romani" Editura Corint), "Manusile rosii" de Eginald Schlattner si "Cand Socrate nu are dreptate" de Andrei Cornea (Editura Humanitas) s.a. Printre evenimentele editiei se anunta a fi noua traducere a capodoperei goetheene "Faust", realizata de un regretat carturar, Mihail Nemes (Editura Paralela 45, lansarea la orele 12.30) sau cele doua volume de interviuri realizate de Iolanda Malamen, intitulate "Scris si de scris" (Editura Vinea, lansarea la orele 13.30 - vor vorbi Mihai Sora, Alexandru Condeescu, Ion Bogdan Lefter, Bogdan-Alexandru Stanescu). Majoritatea dialogurilor din "Scris si de scris" au aparut - cititorii nostri stiu foarte bine - in ziarul ZIUA. (Ov.S.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.