Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ieri citat de Mediafax, ca va participa la o sedinta a Colegiului CNSAS pentru a le arata conducatorilor institutiei ce, unde si cum sa caute documentele pentru restabilirea rolului Securitatii". "Am c
Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ieri citat de Mediafax, ca va participa la o sedinta a Colegiului CNSAS pentru a le arata conducatorilor institutiei ce, unde si cum sa caute documentele pentru restabilirea rolului Securitatii". "Am convenit cu membrii Colegiului sa particip, in 6 decembrie, la o intalnire cu membrii Colegiului, pentru a le arata ce, unde si cum trebuie sa caute in arhivele proprii sau in alte arhive ale fostei Securitati, documente necesare restabilirii adevarului in privinta rolului Securitatii", a spus fostul presedinte. El a precizat ca nu a acuzat actuali demnitari de politie politica, ci a considerat ca trebuie lamurita colaborarea lor sub diferite forme cu fosta Securitate. In replica, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a sustinut ca afirmatiile lui Constantinescu privind legaturile unor demnitari cu Securitatea nu merita comentate, dar ca asteapta cu interes dovezile concrete pe care acesta le va prezenta CNSAS. "Cred ca este mai degraba vorba despre felul in care dansul incearca sa explice relatia cu sistemul care l-a invins. Este mai curand un dialog cu el insusi", a afirmat Nastase. De altfel, liderul democratilor de la Camera, Cristian Radulescu, a cerut ieri Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SRI sa investigheze modul in care Comisia Mixta SRI-CNSAS a procedat la verificarea dosarelor din arhivele SRI in perioada 10 martie - 4 octombrie a.c. si a felului in care s-a stabilit ca un numar de 110.000 de dosare din totalul de 160.000 verificate privesc siguranta nationala si nu pot fi date Colegiului CNSAS. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.