Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a dat asigurari ca Autostrada Soarelui va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2008, pe intregul traseu, Bucuresti-Constanta, transmite Rompres. Prezent ieri, la inaugurarea n
Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a dat asigurari ca Autostrada Soarelui va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2008, pe intregul traseu, Bucuresti-Constanta, transmite Rompres. Prezent ieri, la inaugurarea noului terminal pentru pasageri din portul Constanta, ministrul Dobre a declarat ca au fost gasite solutiile de finantare pentru tronsonul final al Autostrazii Soarelui, de la Cernavoda la Constanta, inclusiv pentru varianta ocolitoare a municipiului Constanta. "Ne aflam chiar in negocieri finale cu Banca Europeana de Investitii pentru finantarea segmentului de autostrada intre Cernavoda si Constanta si cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, si suntem aproape de incheierea acordului pentru soseaua de centura, varianta ocolitoare care interconecteaza municipiul Constanta la Autostrada Soarelui, acordurile de finantare urmand sa fie incheiate, probabil, pana la sfarsitul lunii decembrie, suma totala, care va acoperi integral costul constructiei fiind de aproximativ 400 milioane euro", a declarat Gheorghe Dobre. De asemenea, ministrul a mai precizat ca frontul de lucru deschis de constructori pe santierul autostrazii, la Cernavoda, va fi mentinut pe intreaga perioada a iernii, iar in primavara lucrarile se vor extinde spre Constanta. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.