Nu e nevoie de studii simandicoase pentru a sti cat de mult folosim, fiecare dintre noi, puterea de calcul a PC-ului de la birou sau de acasa. Sa fim sinceri: fiecaruia dintre noi i se intampla sa lase calculatorul pornit daca nu ore macar zeci de mi
Nu e nevoie de studii simandicoase pentru a sti cat de mult folosim, fiecare dintre noi, puterea de calcul a PC-ului de la birou sau de acasa. Sa fim sinceri: fiecaruia dintre noi i se intampla sa lase calculatorul pornit daca nu ore macar zeci de minute in sir, fara ca acesta sa execute cine stie ce sarcini extraordinare, afara poate de un screensaver sau un program de "cantat" mp3-uri. Un program usor de copiat si instalat, de mici dimensiuni, ne poate ajuta insa sa donam acesti timpi "morti" din "viata" PC-urilor noastre intr-un scop nobil: sprijinirea unui nou efort de cercetare menit sa vina in sprijinul luptei impotriva SIDA.
Initiativa apartine IBM si este realizabila folosind puterea impresionanta de calcul a World Community Grid, o comunitate globala de utilizatori de PC-uri care s-au alaturat initiativei tehnologice filantropice, prin simpla donare a timpului de calcul nefolosit al calculatoarelor personale. Absolut impresionant este faptul ca simpla donatie a timpului in care PC-urile nu sunt folosite face ca puterea de calcul a comunitatii sa fie deja clasata deja printre primele 10 supercomputere din lume, World Community Grid urmand sa fie primul supercomputer virtual dedicat anume cercetarii in domeniul SIDA. Colaborand cu renumitul Institut de Cercetare din Scripps, o organizatie de cercetare privata, non-profit, din domeniul studiilor biomedicale de baza, cu sediul in San Diego, World Community Grid va gazdui cel de-al doilea proiect major al sau - FightAIDS@Home, un proiect inovator de cercetare bazat pe Internet si dedicat descoperirii unor noi remedii impotriva SIDA.
Noua initiativa a World Community Grid va utiliza o putere de calcul impresionanta in scopul dezvoltarii unor strategii novatoare in domeniul cercetarii chimice, eficiente in tratamentul pacientilor infectati cu HIV pentru a putea contracara rezistenta crescuta a virusului. Dezvoltarea unor remedii noi, mai puternice, care sa previna declansarea bolii la persoanele infectate cu HIV va reprezenta obiectivul principal al proiectului laboratorului Olson din cadrul Institutului de Cercetare din Scripps. Noul proiect al World Community Grid va realiza milioane de calcule ale imbinarilor moleculare posibile, in scopul evaluarii interactiunilor posibile intre compusi si proteinele virale modificate genetic.
World Community Grid ofera oricui posibilitatea de a dona capacitatea de procesare nefolosita descarcand gratuit platforma software a World Community Grid si inregistrandu-se la www.worldcommunitygrid.org. Rapid, usor si in siguranta, peste 100.000 de persoane ofera astazi voluntar puterea de calcul a 170.000 de computere pentru a facilita descoperirea unui remediu impotriva SIDA prin intermediul Comunitatii Internationale Grid.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.