Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost audiat ca martor, ieri, de catre procurorii militari, in cazul desprinderii fostei sectii de fotbal din Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, in 1998. Potrivit Mediafax, Mir
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost audiat ca martor, ieri, de catre procurorii militari, in cazul desprinderii fostei sectii de fotbal din Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, in 1998. Potrivit Mediafax, Mircea Sandu a avut o discutie de jumatate de ora cu procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ). Purtatorul de cuvant al FRF, Mihai Zaharia, a precizat ca Mircea Sandu nu face nici o declaratie, intrucat este "suparat pe presa". Dupa cum se stie, in data de 9 aprilie 1998, in cadrul Adunarii Generale Constitutive, a fost aprobata transformarea sectiei de fotbal profesionist al CSA Steaua Bucuresti in "FC Steaua Bucuresti", asociatie sportiva fara scop patrimonial. In urma acestei masuri, Viorel Paunescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al clubului Steaua Bucuresti. (G.T.)
Arme gasite de politisti
Un barbat din localitatea harghiteana Heveder a fost prins de politisti cu doua arme de foc, una militara modificata si una de tir, detinute ilegal la domiciliul sau, armele si munitia aferenta fiind cumparate de catre acesta de la doua persoane diferite. Potrivit IPJ Harghita, politistii au gasit, in urma cu doua zile, la domiciliul lui P.S., de 46 de ani, din satul Heveder, comuna Voslobeni, o arma militara, marca ZB, de calibrul 7,92 milimetri, modificata prin scurtarea patului si a tevii si de o arma de tir, tip "Geco", calibrul 5,6 milimetri, cu inscriptia "Lampagyar NV Budapest". Totodata, politistii au mai gasit la domiciliul barbatului 16 cartuse de calibrul 7,92 milimetri si 42 de cartuse pentru pusca de tir. Acesta a declarat ca a cumparat armele si munitia aferenta, in cursul acestui an, de la doua persoane diferite. Politistii sustin insa ca cel mai probabil acesta ar fi achizitionat armele, pentru a le folosi la braconaj. P.S. este anchetat pentru nerespectarea armelor si munitiilor si risca intre doi si opt ani de inchisoare. Cercetarile continua pentru depistarea persoanelor care au vandut armele, urmand ca, in functie de rezultat, cazul sa fie declinat pentru solutionare Parchetului Curtii de Apel Targu Mures. (G.T.)
Avocat condamnat
Un avocat din Marea Britanie a fost condamnat la noua ani de inchisoare de un tribunal din Londra, fiind acuzat ca a inlesnit obtinerea ilegala pentru sute de romani a vizelor de intrare pe teritoriul britanic. Chris Kristodoulides, care avea un birou la Londra si unul la Bucuresti, fusese inculpat pentru o serie de infractiuni in domeniul imigratiei, el recunoscandu-si vina in fata instantei. Este vorba de falsificarea de certificate de nastere, caziere si extrase de cont bancar, fiecarui client fiindu-i percepute cate 2000 de lire sterline, aproape 4000 de dolari. Potrivit Rompres, avocatul se specializase in transformarea unor oameni simpli, de la tara, in intreprinzatori care, pe hartie, veneau in Marea Britanie cu o calificare si cu bani pe care sa-i investeasca. Kristodoulides a inaintat Ambasadei britanice din Bucuresti un mare numar de cereri false, dar escrocheria a fost sesizata de un membru al ambasadei, astfel autoritatile au declansat cercetarile. (B.C.G.)
Romani expulzati din Spania
Trei romani care au fost prinsi furand haine in valoare de aproape o mie de euro au fost condamnati la inchisoare, ei urmand sa fie expulzati din Spania. O instanta din localitatea Santander a dispus expulzarea romanilor, acuzati ca au furat haine, in valoare de 988,27 de euro, dintr-un magazin din Santander si dintr-un centru comercial din Maliano. V.B., A.L. si R.C.L. au fost condamnati la o pedeapsa de un an de inchisoare pentru furt, iar A.L. a mai primit un an pentru savarsirea infractiunii de fals in acte publice. Cei trei ascundeau hainele furate intr-o geanta captusita cu folie de aluminiu, pentru a nu fi detectate de aparatele montate la iesirea din magazin. In momentul identificarii, unul dintre cei trei romani a prezentat acte de identificare false, aparent emise de autoritatile italiene pe alt nume decat cel real. (V.R.)
Pavalache vrea in libertate
Magistratii Tribunalului Bucuresti au analizat ieri cererea lui Fanel Pavalache de intrerupere a executarii pedepsei pentru o perioada de trei luni, instanta ramanand in pronuntare. Avocatul fostului consilier guvernamental a invocat ca temei legal articolul 455 raportat la articolul 453, litera C, dupa care, a expus, pe rand, bolile de care sufera fiecare membru din familia inculpatului, el precizand ca atat parintii sai, cat si sotia acestuia sunt grav bolnavi si au nevoie de ajutorul sau. Pavalache insusi a luat cuvantul in fata instantei, dar, spre deosebire de avocatul sau, care a mizat in pledoarie pe suportul pe care Pavalache l-ar putea acorda familiei sale daca s-ar afla in libertate, inculpatul a solicitat instantei sa ii fie puse la dispozitie toate notele de sedinta, precizand ca, in cadrul acestui proces, impotriva lui s-au savarsit o serie de nereguli si de ilegalitati. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.