O noua si ampla retea teatrala, Actiunea Noul Teatru European/New European Theatre Action - NETA, din care face parte si Romania si-a intrat, de curand, in drepturi. Acum cateva luni, Ion Caramitru era desemnat prin vot in functia de presedinte NETA,
O noua si ampla retea teatrala, Actiunea Noul Teatru European/New European Theatre Action - NETA, din care face parte si Romania si-a intrat, de curand, in drepturi. Acum cateva luni, Ion Caramitru era desemnat prin vot in functia de presedinte NETA, fapt ce da prilejul tarii noastre "sa-si reconfirme vocatia de catalizator al energiilor creatoare in domeniul teatrului, o data cu intrarea sa intr-un nou circuit al artei teatrale profesioniste ce are ca scop sporirea cooperarii intre teatre si festivaluri din aceasta parte a Europei", se arata intr-un comunicat primit de la Biroul de Presa al Teatrului National Bucuresti (TNB).
NETA lua fiinta in urma cu un an, la initiativa ministrului Culturii din Republica Macedonia, Blagoja Stefanovski, intrunind dorintele numerosilor oameni de teatru din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Muntenegru, Croatia, Macedonia, Romania, Rusia, Slovenia, Serbia si Turcia. Functia de secretar general al retelei teatrale este detinuta de Sergij Pelhan, director al Teatrului National din Nova Gorica (Slovenia). Recent, a fost stabilit Statutul si programul activitatilor NETA din 2006. Arta teatrala si dramaturgia tarilor cuprinse in aceasta retea se vor bucura de un sprijin concret prin fonduri si subventii venind din partea Comunitatii Europene (65%), Ministerele Culturii din tarile respective urmand sa acopere restul de 35%, se mai arata in comunicatul TNB.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.