Pensionarii cer Guvernului sa respecte promisiunile din campania electorala privind indexarea trimestriala a pensiilor, revenirea la lista medicamentelor si regimul de compensare ambulatoriu, protejarea batranilor care locuiesc in case retrocedate sa

Pensionarii cer Guvernului sa respecte promisiunile din campania electorala privind indexarea trimestriala a pensiilor, revenirea la lista medicamentelor si regimul de compensare ambulatoriu, protejarea batranilor care locuiesc in case retrocedate sau in curs de retrocedare. Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania a decis, la intrunirea de luni, sa solicite primului-ministru Calin Popescu Tariceanu solutionarea revendicarilor, informeaza un comunicat remis luni presei, de conducerea organizatiei. Pensionarii cer Guvernului indexarea trimestriala a pensiilor, conform promisiunilor din campania electorala a Aliantei, eliminarea din cuantumul pensiilor recalculate a salariului minim pe economie si inlocuirea acestuia cu salariul mediu pe ramura de activitate (pentru personalul calificat) sau cu un coeficient stabilit pe baza unui algoritm. De asemenea, pensionarii mai vor revenirea la lista medicamentelor si regimul de compensare ambulatoriu, valabile pana in aprilie 2005 si ca pacientii din spitale sa nu mai fie obligati sa aduca medicamente de acasa.

Cerere semnata de 165.000 de pensionari

Batranii care au domiciliul in locuintele retrocedate sau urmeaza a fi retrocedate cer sa fie protejati, astfel incat acestia sa ramana in imobilele in care locuiesc, fara vina lor, pana la sfarsitul vietii.
165.000 de pensionari au fost de acord cu aceste cereri, inaintate Guvernului in 14 iunie, precum si cu nenumarate memorii trimise Executivului de organizatii ale pensionarilor din tara. Pensionarii se plang ca masurile din domeniul sanatatii, mai ales cele privind privatizarea spitalelor, vor afecta accesul acestora la aceste institutii. Nivelul de trai al majoritatii pensionarilor se degradeaza, veniturile lor din pensii nu au crescut - 3,7 milioane de pensionari din cei aproape sase milioane au pensii sub 3.500.000 lei vechi - in conditiile in care, in acest an, preturile la o serie de produse strict necesare si la utilitati au crescut, avand drept consecinta scaderea drastica a puterii lor de cumparare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.