Conservatorii propun amplasarea in fata salii de sedinte a "Panoului rusinii", unde sa fie afisate numele parlamentarilor care au absentat trei sedinte consecutive, in lipsa altei masuri de sanctionare a senatorilor si deputatilor. "Este penibil ceea
Conservatorii propun amplasarea in fata salii de sedinte a "Panoului rusinii", unde sa fie afisate numele parlamentarilor care au absentat trei sedinte consecutive, in lipsa altei masuri de sanctionare a senatorilor si deputatilor. "Este penibil ceea ce se intampla in Parlamentul Romaniei. De fiecare data, ca sa ne putem strange colegii, trebuie sa strigam catalogul si la Camera Deputatilor si la Senat, pentru a avea cvorumul de sedinta. Este jenant ca unii dintre colegii nostri trateaza problema cu atata usurinta si cu atata lipsa de consideratiune pentru electoratul care i-a ales", a comentat deputatul conservator Nicolae Popa, initiatorul "panoului". "Primii trei campioni ai absentelor sa fie afisati la acest panou, cu poza mare, sa-i vada presa si opinia publica", a mai spus Popa, adaugand ca "parlamentarii bogati vor fi mai sensibili la Panoul rusinii decat la taierea indemnizatiei de sedinta".
Liberalii au avut grija sa-si motiveze absentele
Chiar daca premierul Tariceanu anuntase ca listele cu parlamentarii care au absentat de la lucrarile plenului vor fi facute publice, pentru a-i lecui pe colegii sai de chiulit, amenintarea nu va putea fi pusa in practica, pentru ca liberalii s-au grabit sa-si motiveze absentele. "Din '91 pana astazi la PNL nu s-a inregistrat nici o absenta nemotivata", a decretat nonsalant senatorul PNL, Paul Pacuraru. Liderul grupului, Puiu Hasotti, cel care tine evidenta prezentei parlamentarilor Aliantei, a avut grija sa tina cont de "scuzele" scolaresti ale alesilor si sa-i stearga de pe lista absentilor. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.