Un angajat roman din 14 este stresat din cauza zgomotului la locul de munca, categoriile profesionale afectate fiind foarte diverse. "In Romania, sunt expusi la zgomot la locul de munca in jur de 321.600 de romani, respectiv 7% din totalul salariatil
Un angajat roman din 14 este stresat din cauza zgomotului la locul de munca, categoriile profesionale afectate fiind foarte diverse. "In Romania, sunt expusi la zgomot la locul de munca in jur de 321.600 de romani, respectiv 7% din totalul salariatilor din Romania. Un procent insemnat din aceste categorii ajunge, dupa o activitate mai indelungata, sa sufere diferite afectiuni pe sistem de nervos sau chiar sa isi piarda auzul", a afirmat, ieri, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca si Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei au lansat, ieri, o campanie pentru prevenirea riscurilor cauzate de expunerea la zgomot. "Campania noastra are scopul de a reduce tragicele costuri umane ale angajatilor si familiilor lor si, in acelasi timp, de a imbunatati concurenta regiunii", a afirmat directorul Agentiei, Hans Horst Konkolewsky. El a atras atentia autoritatilor romane ca media accidentelor de munca produse in Romania este de trei ori mai mare decat media europeana. Conform studiilor, unul din patru angajati din cadrul Uniunii Europene sufera de stres in munca, ceea ce genereaza, la nivel european, costuri de miliarde de euro si timp de lucru pierdut (aproximativ 500 de milioane de zile anual), dar si cheltuieli pentru ingrijirea sanatatii. Pierderea auzului indusa de zgomot este una din cele mai frecvente boli profesionale din Europa (unul din patru muncitori), alaturi de afectiunile dermatologice si afectiunile osteo-musculo-scheletale (unul din trei). In procesul de aderare la Uniunea Europeana, Romania trebuie sa isi adapteze legislatia privind protectia muncii la normele europene, a mai spus oficialul UE. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.