A cincisprezecea editie a festivalului de film DaKINO a debutat luni cu stangul, proiectia programata de organizatori pentru prima zi fiind anulata din motive tehnice. Constransi de situatie, acestia au facut deschiderea oficiala cu piesa de teatru "
A cincisprezecea editie a festivalului de film DaKINO a debutat luni cu stangul, proiectia programata de organizatori pentru prima zi fiind anulata din motive tehnice. Constransi de situatie, acestia au facut deschiderea oficiala cu piesa de teatru "O noapte taifunoasa", in regia lui Dan Vasile, urmata de proiectia filmului "36, Quai des Orfevres", cu Gerard Depardieu si Daniel Auteuil in distributie. Nu numai erorile tehnice au impiedicat un debut cu dreptul al festivalului, ci si organizarea si promovarea defectuoasa.
Deschiderea festivalului a fost anuntata chiar in ziua cu pricina, printr-o conferinta de la care unii dintre jurnalisti au plecat fara acreditari. Motivul a fost foarte simplu, explicat de unul dintre PR-ii evenimentului: "Fizic s-au terminat legitimatiile, dar mai avem la sediu". Drept urmare, iubitorii de film nu au aflat la timp si s-au prezentat in numar destul de mic in prima seara de festival.
Facand abstractie de micile jocuri de culise, zarurile au fost deja aruncate, iar DaKINO, cel mai longeviv festival international de film din Romania, isi asteapta publicul pana sambata, la Complexul Auditorium (Sala Mica a Palatului) si la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez Bucuresti.
Surpriza editiei din acest an o constituie "Match Point", cel mai recent film al lui Woddy Allen, lansat in aceasta primavara la Cannes si "Amos Gitai" cu Natalie Portman.
Programul proiectiilor pentru competitie este de luni pana vineri, de la orele 15.00 pana la 18.00, iar costul unui bilet, atat la proiectiile de seara, cat si la productiile paralele, este de 5 lei noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.