Excedentul comercial al zonei euro s-a diminuat in septembrie in termeni anuali, a anuntat biroul european de statistica Eurostat, in timp ce datele referitoare la perioada ianuarie-august reflecta o inrautatire a deficitului comercial cu China si Ru
Excedentul comercial al zonei euro s-a diminuat in septembrie in termeni anuali, a anuntat biroul european de statistica Eurostat, in timp ce datele referitoare la perioada ianuarie-august reflecta o inrautatire a deficitului comercial cu China si Rusia, transmite Mediafax. Potrivit datelor publicate de Eurostat, surplusul comercial al celor 12 state care utilizeaza moneda unica a fost in luna septembrie de 1,4 miliarde de euro, sub cel de 2,5 miliarde de euro consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, dar cu mult peste deficitul revizuit din august, de 2,2 miliarde de euro. Luand in calcul influentele sezoniere, datele arata o crestere a exporturilor cu 0,3% in septembrie fata de august, in timp ce importurile au inregistrat un declin de 0,7%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.