Sindicatul profesorilor din Bulgaria va organiza, vineri, la Sofia, un mars al tacerii, cadrele didactice urmand sa se adune in fata sediului Presedintiei pentru a cere majorari salariale si fonduri suplimentare pentru sistemul de invatamant, transmi
Sindicatul profesorilor din Bulgaria va organiza, vineri, la Sofia, un mars al tacerii, cadrele didactice urmand sa se adune in fata sediului Presedintiei pentru a cere majorari salariale si fonduri suplimentare pentru sistemul de invatamant, transmite Mediafax. Liderul sindical Yanka Takeva a anuntat ca, in cazul in care cererile profesorilor nu vor fi indeplinite pana la 25 noiembrie, acestia vor intra in greva foamei. Greva cadrelor didactice s-a desfasurat pana in prezent dupa modelul japonez. Profesorii cer o crestere salariala de 15 la suta incepand din ianuarie 2006, precum si infiintarea unor posturi de psihologi in scoli. Potrivit liderului sindical, alocarea sumei de 140 de milioane de leva (aproximativ 71,4 milioane de euro) ar fi suficienta pentru a acoperi cererile profesorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.