Democratii care chiulesc de la dezbaterea bugetului raman fara loc pe liste la urmatoarele alegeri. Decizia a fost luata ieri de conducerea PD, dupa ce saptamana trecuta sedintele din Parlament in care se discuta bugetul pe 2006 au fost suspendate di

Democratii care chiulesc de la dezbaterea bugetului raman fara loc pe liste la urmatoarele alegeri. Decizia a fost luata ieri de conducerea PD, dupa ce saptamana trecuta sedintele din Parlament in care se discuta bugetul pe 2006 au fost suspendate din lipsa de cvorum.
"Am mai luat decizia in cadrul BPN ca acesti parlamentari sa fie pusi in discutia organizatiilor teritoriale de unde provin. La nivelul BPN singura sanctiune este de a contabiliza aceste absente si de a nu-i mai desemna pe viitoarele liste electorale ale partidului", a declarat presedintele PD, Emil Boc. Totusi, liderul democrat a tinut sa precizeze ca PD are destul de putini parlamentari care lipsesc de la dezbateri, fiind vorba, in principal, de ministri care sunt plecati in delegatii oficiale sau de senatori si deputati care sunt observatori in Parlamentul European. "Sunt foarte putini aceia care din motive personale, de chiulangita cronica, nu au fost prezenti in Parlament. Sper ca acest incident sa se rezolve, iar la nivelul coalitiei sa luam o decizie pentru a asigura prezenta la dezbaterile parlamentare pe marginea bugetului pe anul 2006", a mai spus Boc.

Nici liberalii nu scapa

Nici liberalii nu scapa de sanctiuni. PNL va face publice listele cu parlamentarii care lipsesc de la dezbaterile din Parlament. "Trebuie sa spun cu regret, cu amaraciune, ca unii dintre colegi nu-si inteleg rolul in aceasta dezbatere si creeaza dificultati atat adoptarii proiectului de buget, cat si de ordin politic in ceea ce inseamna functionarea arcului majoritar", a explicat ieri Calin Popescu Tariceanu. PNL nu a hotarat insa data la care listele vor fi facute publice, de monitorizarea absentelor ocupandu-se liderii grupurilor parlamentare.
Calin Popescu Tariceanu le-a cerut, la sfarsitul saptamanii trecute, parlamentarilor majoritatii sa participe la dezbaterile din legislativ pe marginea proiectului de buget pentru 2006, dupa ce o parte dintre acestia au absentat de la lucrari.
"Nu pot sa nu remarc si eu ca, in aceste doua-trei zile de cand a inceput dezbaterea la buget, ceea ce se intampla in Parlament ridica serioase semne de intrebare asupra capacitatii parlamentarilor nostri de a-si asuma responsabilitatile care le-au fost incredintate", a spus Tariceanu. El le-a atras atentia parlamentarilor coalitiei ca "nu se poate face o dezbatere a bugetului in absenta deputatilor si senatorilor majoritatii".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.