Un nou proiect pentru modificarea Legii numarul 571 pe 2003 privind Codul fiscal si noi idei despre politica fiscala ce va fi aplicata de la 1 ianuarie 2006. Impozitul pe dividende va fi de 16%, indiferent la ce data au fost achizitionate si de perio
Un nou proiect pentru modificarea Legii numarul 571 pe 2003 privind Codul fiscal si noi idei despre politica fiscala ce va fi aplicata de la 1 ianuarie 2006. Impozitul pe dividende va fi de 16%, indiferent la ce data au fost achizitionate si de perioada de detinere a actiunilor.
Totodata, vor fi impozitate cu 2% veniturile obtinute prin vanzarea productiei din gospodariile taranesti. Ramane in continuare un impozit de 2% pe valoarea de vanzare a proprietatilor imobiliare, cu exceptia veniturilor obtinute din vanzarea cladirilor detinute mai mult de trei ani. S-a marit suprafata de la care se majoreaza impozitele locale pe locuinta. Va creste progresiv impozitul pentru posesorii unei locuinte de peste 150 de metri patrati, si nu doar de 100 de metri patrati cum prevedea proiectul anterior.
Actualul document prevede si eliminarea unor serii de scutiri de la plata TVA. Nu vor mai fi de actualitate scutirile pentru operatiunile finantate din fonduri nerambursabile, scutirile pentru bursele de marfuri sau scutirile pentru activitatea de cercetare-dezvoltare si inovare.
Apar insa scutiri de TVA pentru prestarile de servicii si livrarile de bunuri accesorii acestora efectuate de catre serviciile publice postale si pentru lectiile date cu titlu profesional de catre cadre didactice in sprijinul invatamantului scolar sau universitar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.