Renumita soprana Mariana Nicolesco a primit ieri titlul de Artist UNESCO pentru pace la sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura din Paris. Diploma i-a fost decernata de catre Koichiro Matsuura, directorul general al
Renumita soprana Mariana Nicolesco a primit ieri titlul de Artist UNESCO pentru pace la sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura din Paris. Diploma i-a fost decernata de catre Koichiro Matsuura, directorul general al UNESCO, in prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
"Educatia, stiinta si cultura care definesc vocatia organizatiei pe care o conduceti sunt si in spiritul meu, impreuna cu arta, minunate mijloace de a surmonta orice obstacol ce se opune implinirii noastre", a spus Mariana Nicolesco in alocutiunea rostita la primirea inaltei distinctii. "La un deceniu dupa ce mi-a fost decernata Medalia UNESCO pentru Merite artistice, nimic nu m-ar fi putut bucura mai mult ca aceasta recunoastere a eforturilor mele in favoarea tinerelor generatii, carora sunt mandra ca le transmit marile traditii ale artei sacre a cantului si ale vocii umane", a continuat Mariana Nicolesco - "ultima diva", cum o numeste revista germana de opera "Orpheus".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.