Sefa sectiei Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Judetean Buzau, medic primar Elena Domnita Patrascu, 57 de ani, si asistenta medicala Anisoara Dumitru, 35 de ani, au fost puse sub urmarire penala pentru delapidare, abuz in serviciu contra interes
Sefa sectiei Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Judetean Buzau, medic primar Elena Domnita Patrascu, 57 de ani, si asistenta medicala Anisoara Dumitru, 35 de ani, au fost puse sub urmarire penala pentru delapidare, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals, pentru internari fictive. Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Buzau spun ca cele doua femei au prejudiciat intr-o singura luna, in perioada mai - iunie 2005, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) cu peste 19.000 lei noi. Potrivit anchetatorilor, acestea au primit pentru consultatii medicale, tratamente sau interventii chirurgicale de specialitate mai multi pacienti la sectia in care isi desfasurau activitatea si au pus la cale o intreaga strategie pentru a pacali bugetul de stat. Pentru 30 dintre cei peste o suta de bolnavi pe care i-au consultat intr-o singura luna, Patrascu si Dumitru au intocmit foi de internare in fals, cu toate ca pacientii au refuzat acest lucru sau diagnosticul stabilit nu impunea tinerea lor sub observatie in spital. In aceste fise s-au facut mentiuni de internare, pe anumite perioade, consemnandu-se si faptul ca li s-au administrat medicamente, inclusiv hrana si cazare, fara ca, in realitate, acest lucru sa se fi intamplat. "In urma auditului, efectuat la solicitarea organelor de cercetare penala de catre specialisti din cadrul Serviciului de Control al CJAS Buzau, cu privire la neregulile semnalate, s-a stabilit ca valoarea serviciilor medicale spitalicesti decontate, in conformitate cu prevederile normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru pentru anul 2005, este de 19.153,85 lei noi, iar valoarea medicamentelor prescrise persoanelor respective este de 183,8 lei noi, sume cu care a fost prejudiciata CJAS Buzau", precizeaza Politia Romana. Cele doua sunt cercetate in stare de libertate si se vor dispune masuri pentru recuperarea prejudiciului cauzat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.