Franta ramane acelasi sustinator fara rezerve al procesului de integrare europeana a Romaniei, a declarat, ieri, presedintele Traian Basescu, la finalul intrevederii cu omologul sau francez, Jacques Chirac. Seful statului roman se afla, incepand de
Franta ramane acelasi sustinator fara rezerve al procesului de integrare europeana a Romaniei, a declarat, ieri, presedintele Traian Basescu, la finalul intrevederii cu omologul sau francez, Jacques Chirac. Seful statului roman se afla, incepand de ieri, la Paris, intr-o vizita oficiala de doua zile. Traian Basescu si Jacques Chirac au avut o intrevedere de aproximativ treizeci de minute la Palatul Elysée, intrevedere pe care presedintele roman a calificat-o ca fiind una extrem de pragmatica. "Am abordat probleme de interes bilateral, dar si probleme vizand evolutia europeana, cu accent pe securitatea Europei", a precizat Traian Basescu. Seful statului a amintit de relatiile traditionale romano-franceze, subliniind ca, in acest moment, "se pun bazele cooperarii intre Franta si Romania in interiorul Uniunii Europene".
Vizita presedintelui la Paris vizeaza obtinerea sprijinului pentru ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, dar si prezentarea pozitiei tarii noastre in ceea ce priveste politica externa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.