Autorul spectaculosului furt de bijuterii de 6 miliarde lei vechi s-a predat, ieri dimineata, politistilor timiseni, dupa ce a aflat ca oamenii legii il supravegheaza pas cu pas. Liviu Daniel Conti, 28 de ani, din Cluj Napoca, a adus autoritatilor to
Autorul spectaculosului furt de bijuterii de 6 miliarde lei vechi s-a predat, ieri dimineata, politistilor timiseni, dupa ce a aflat ca oamenii legii il supravegheaza pas cu pas. Liviu Daniel Conti, 28 de ani, din Cluj Napoca, a adus autoritatilor toate bijuteriile, inclusiv celebra diadema cu 125 de briliante incrustate in aur si platina, pe care le furase in urma cu 6 zile din locuinta unor profesori universitari. Barbatul a declarat anchetatorilor ca habar nu avea de valoarea obiectelor, insa cand a vazut la televizor ca a furat o adevarata comoara, i s-a facut rau. Ramas in final in grupul celor 3 suspecti principali ai faptei, Conti a fost sunat pe mobil chiar de oamenii legii si chemat de urgenta la Politie. Speriat de pedeapsa de pana la 15 ani pentru furt care il asteapta, tanarul a cerut 2 zile timp de gandire pentru a-si formula apararea si a recunoscut ca el i-a pradat pe sotii Petriov. Desi nu se afla in Timisoara in momentul in care a discutat cu politistii, Conti a promis ca va veni sa se predea. In timpul anchetei, acesta a marturisit ca a cheltuit doar 7 milioane lei din banii pe care i-a furat, pentru a achita contravaloarea unei curse cu taxiul de la Timisoara la Cluj si a restitui niste datorii mai vechi. Tot el a mai spus ca a comis furtul la intamplare, deci ca nu a mers la "pont" si ca nu a avut complici. Mai mult decat atat, la audieri, anchetatorii au aflat ca barbatul a mai fost cercetat tot pentru furturi si ca in urma cu multi ani lucrase la o firma care se ocupa cu deratizarea. "Atunci i-a venit ideea acestor spargeri, dupa ce a observat cat de usor se poate patrunde intr-o locuinta, pretextand ca face dezinsectie", ne-a declarat comisar Serban Pittner, purtator de cuvant al IJP Timis. Barbatul urmeaza sa fie prezentat judecatorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventiva si s-ar putea, sustin surse judiciare, sa beneficieze de circumstante atenuante (a recunoscut fapta, a adus toate bijuteriile etc.)
Reamintim ca pe 15 noiembrie a.c., o piesa rara de colectie, o diadema cu 125 de briliante, incrustate in platina si aur, a fost furata din casa unor profesori universitari din Timisoara, alaturi de alte bijuterii din aur. Barbatul a mai reusit sa sustraga atunci 4.000 de euro si 3.000 de dolari. Diadema, evaluata la 130.000 de euro, apartinuse sotiei lui Vasile Goldis (cadou de la ministrul de Externe al Marii Britanii), militant aradean pentru unirea Transilvaniei cu Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.