Compania TBI Credit a anuntat ieri initierea unui parteneriat cu distribuitorul de produse electronice si IT, Cosmo. Entitatea nou infiintata se numeste Fortuna Credit si are ca actionari principali TBI Leasing si Primex srl (detinatoarea brand-ului

Compania TBI Credit a anuntat ieri initierea unui parteneriat cu distribuitorul de produse electronice si IT, Cosmo. Entitatea nou infiintata se numeste Fortuna Credit si are ca actionari principali TBI Leasing si Primex srl (detinatoarea brand-ului Cosmo). Scopul parteneriatului este, conform reprezentantilor celor doua firme implicate, imbinarea experientei in creditare cu experienta in retail. Creditele oferite de Fortuna se vor adresa cetatenilor din localitatile mici, de pana la 20.000 de locuitori. "Rata de penetrare a sistemelor de credit, in orasele mici, este de numai 10%, acest lucru reprezentand o oportunitate pentru noi", a declarat Gyorgy Baba, director executiv al Cosmo. Firma nou infiintata va avea statut de institutie financiara nonbancara (IFN) conform noilor reglementari ale Bancii Nationale. Fondurile banesti ale Fortuna se ridica la 2,5 milioane de euro. Creditul are o dobanda de 26% pe an cu o scadenta de pana la 5 ani.

O suta de magazine noi in localitatile mici

Fortuna Credit isi propune deschiderea a 100 de magazine Cosmo in orase ce nu depasesc 20.000 de locuitori. " Am demarat studiile de fezabilitate pentru 100 de localitati mici", a declarat Gyorgy Baba. Motivul pentru care bancile si IFN-urile au evitat pana acum zona rurala este ca dovada veniturilor este mult mai greu de obtinut, riscul asumat fiind mult mai mare decat in cazul oraselor. Singura posibilitate de a obtine o garantie este de cele mai multe ori verificarea directa a veniturilor obtinute de cei care solicita finantare.
"Modalitatea de lucru este prezenta", a spus Traian Baicu, director TBI Credit, care a mai adaugat ca Fortuna Credit are deja angajati locuitori din satele unde urmeaza sa se deschida magazinele. Astfel, angajatii vor culege informatiile necesare direct de la persoanele creditate. Cosmo nu va acorda exclusivitate la creditare noului partener, dar va adopta o strategie de focusare pe finantarile TBI.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.