Romania a participat la Congresul Societatilor de Expeditori de Marfuri din zona Balcanilor, de la Sofia, alaturi de firme din Bosnia-Hertegovina, Croatia, Grecia, FYR Macedonia, Republica Moldova, Serbia-Muntenegru si Turcia. Participantii au semnat
Romania a participat la Congresul Societatilor de Expeditori de Marfuri din zona Balcanilor, de la Sofia, alaturi de firme din Bosnia-Hertegovina, Croatia, Grecia, FYR Macedonia, Republica Moldova, Serbia-Muntenegru si Turcia. Participantii au semnat o Declaratie prin care cer Guvernelor din statele respective sa rezolve o serie de probleme ce privesc problemele actuale din transporturile internationale. Firmele cer imbunatatirea infrastructurii si a sigurantei materialului rulant si a personalului feroviar, cai de acces moderne la frontiera si o mai buna capacitate de control, inclusiv aplicarea unor proceduri mai simple la tranzitul vamal. De asemenea, normele de greutate si dimensiune ale camioanelor ar trebui sa fie adaptate la standardele UE, sa fie unificate taxele si cheltuielile si sa existe un control eficient in ce priveste siguranta traficului, starea tehnica a vehiculelor si respectarea normelor de protectie a mediului. Declaratia sugereaza Guvernelor sa respecte propunerile din Raportul Amato, referitor la integrarea in UE a tuturor tarilor balcanice pana in anul 2014, arata un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.