Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputatilor vor examina, in zilele urmatoare, articolele din noul regulament al acestui for legislativ pe care Curtea Constitutionala le-a declarat in dezacord cu prevederile legii fundamentale. Noile regulamente a
Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputatilor vor examina, in zilele urmatoare, articolele din noul regulament al acestui for legislativ pe care Curtea Constitutionala le-a declarat in dezacord cu prevederile legii fundamentale. Noile regulamente au intrat in vigoare ieri, iar dispozitiile considerate neconstitutionale sunt suspendate de drept timp de 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial. Potrivit presedintelui Camerei, Adrian Nastase, deputatii din Comisia juridica urmeaza sa depuna un raport la Biroul Permanent, care sa cuprinda modificarea sau eliminarea prevederilor considerate neconstitutionale, "pentru a se organiza o dezbatere si un vot in plen, astfel incat decizia sa fie transpusa in textul regulamentului". Curtea Constitutionala a declarat, in urma cu o saptamana, neconstitutionale articolele privind revocarea presedintilor Camerelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.