Ministrii de Externe ai tarilor membre ale UE, reuniti la Bruxelles, au fost de acord cu inceperea negocierilor pentru un acord "de stabilizare si asociere" menit sa pregateasca Bosnia in vederea aderarii la Uniune. Data eventuala a inceperii lor est
Ministrii de Externe ai tarilor membre ale UE, reuniti la Bruxelles, au fost de acord cu inceperea negocierilor pentru un acord "de stabilizare si asociere" menit sa pregateasca Bosnia in vederea aderarii la Uniune. Data eventuala a inceperii lor este vineri, 25 noiembrie. Associated Press remarca faptul ca decizia de mai sus a fost adoptata chiar in ziua in care se implineau 10 ani de la semnarea acordurilor de la Dayton, care au pus capat razboiului din Bosnia din perioada 1991-1995. Astfel, sublinia BBC, in acest moment, toate tarile din Balcani se indreapta - in ritm mai lent sau mai rapid - spre Uniunea Europeana. Totul depinde, insa, de ritmul in care ele operaza reformele interne si de cooperarea cu ONU pentru predarea criminalilor de razboi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.