Publicatia germana "Der Spiegel" a dat publicitatii joia trecuta o informatie - avand ca sursa un oficial al Pentagonului care a dorit sa-si pastreze anonimatul - conform careia Statele Unite sunt pregatite sa-si construiasca baze pentru rachetele
Publicatia germana "Der Spiegel" a dat publicitatii joia trecuta o informatie - avand ca sursa un oficial al Pentagonului care a dorit sa-si pastreze anonimatul - conform careia Statele Unite sunt pregatite sa-si construiasca baze pentru rachetele balistice intercontinentale ABM in afara teritoriului propriu. Discutii in acest sens, informa imediat cotidianul rus "Pravda", au avut loc cu Guvernul polonez, care ar fi acceptat deja o astfel de baza. Potrivit oficialului de la Pentagon citat de "Der Spiegel", baza din Polonia ar avea scopul "sa apere Europa occidentala de rachete balistice ce ar putea fi lansate din state ale Orientului Mijlociu". Premierul polonez Kazimierz Marcinkiewicz, informeaza "Pravda", a confirmat stirile conform carora au avut loc negocieri cu Washingtonul. Oficialul de la Pentagon ar mai fi informat ca negocieri pentru amplasarea de baze similare ar mai avea loc cu Ungaria si Cehia. Comentand aceste informatii, "Pravda" sustine ca ingrijorate de o prezenta militara americana in estul Europei sunt Germania si Franta. Analisti, istorici rusi de la Universitatea din Moscova, citati de "Pravda", sustin ca SUA sunt interesate sa-si creeze un bastion in zona, in locul Germaniei, iar Polonia are interesul sa-si consolideze o pozitie de lider in Europa rasariteana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.