Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) vor discuta, la 17 decembrie, lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare maxima de 70 de milioane de lei (circa 19 milioane de euro), potrivit unui comunicat al institutiei de credit remis Bursei de
Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) vor discuta, la 17 decembrie, lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare maxima de 70 de milioane de lei (circa 19 milioane de euro), potrivit unui comunicat al institutiei de credit remis Bursei de Valori Bucuresti. BCC intentioneaza sa utilizeze fondurile atrase pentru a sprijini activitatea de creditare, in special a populatiei, pe termen mediu si lung, inclusiv pentru lansarea imprumuturilor imobiliare.
Conducerea bancii a convocat atat o Adunare Generala Ordinara, cat si una Extraordinara pentru 17 decembrie. Actionarii vor stabili rectificarea indicatorilor prevazuti in Strategia pe termen mediu 2004-2007 si vor alege un nou membru in Consiliul de Administratie. Discutiile vor viza si modificarea actului constitutiv in sensul necesitatii prezentei actionarilor care reprezinta cel putin trei patrimi din capitalul social, pentru validarea deliberarilor Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, hotararile urmand sa fie luate cu votul actionarilor reprezentand cel putin jumatate din capitalul reprezentat in adunare. O alta schimbare a actului constitutiv se refera la posibilitatea derularii de operatiuni cu contracte futures si options, precum si cu instrumente avand la baza cursul de schimb si rata dobanzii. BCC a raportat la finele primelor noua luni active de 677,08 milioane de lei (191 milioane de euro), cu 53% peste nivelul de la sfarsitul anului precedent. In intervalul ianuarie-octombrie, profitul brut a depasit cu 16,6% nivelul bugetat, ajungand la 14,7 milioane de lei (peste 4 milioane de euro), iar profitul net a totalizat 12,9 milioane de lei (circa 3,6 milioane de euro), cu 15,2% peste previziunile initiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.