Compania Ford Motor, confruntata cu o inrautatire a problemelor financiare, a anuntat la sfarsitul saptamanii ca va renunta la 4.000 de salariati, respectiv 10% din angajatii departamentelor administrative detinute in America de Nord, in cadrul unui
Compania Ford Motor, confruntata cu o inrautatire a problemelor financiare, a anuntat la sfarsitul saptamanii ca va renunta la 4.000 de salariati, respectiv 10% din angajatii departamentelor administrative detinute in America de Nord, in cadrul unui amplu plan de restructurare, transmite Reuters. Cea mai mare parte a masurilor de reducere a fortei de munca vor avea loc in primul trimestru al anului viitor, a declarat Oscar Suris, purtator de cuvant al companiei. Restructurarea va avea loc prin pensionari, concedieri si desfiintarea unor posturi. Noile masuri se adauga planurilor anterioare referitoare la renuntarea la 2.750 de posturi, anuntate deja de producatorul de automobile. Grupul Ford a consemnat pierderi de 284 de milioane in trimestrul al treilea. In acest an, divizia producatoare de vehicule din America de Nord a inregistrat, de la inceputul anului, pierderi de 1,4 miliarde de dolari inainte de impozitare. Presedintele si directorul executiv al grupului, Bill Ford Jr., a declarat, luna trecuta, ca producatorul de automobile va prezenta planul de restructurare, numit "Way Forward", in luna ianuarie. El a avertizat ca planul va include inchiderea unor importante capacitati de productie, pentru reducerea costurilor in America de Nord.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.