Intr-un interviu acordat cotidianului francez "Le Figaro", Guenter Verheugen, comisarul european pentru problemele industriale, subliniaza ca masuri recente anuntate de Comisia Europeana pentru incurajarea intreprinderilor mici si mijlocii vor avea
Intr-un interviu acordat cotidianului francez "Le Figaro", Guenter Verheugen, comisarul european pentru problemele industriale, subliniaza ca masuri recente anuntate de Comisia Europeana pentru incurajarea intreprinderilor mici si mijlocii vor avea cu siguranta ca efect transformarea acestora in "campionii" de maine in inventarea produselor viitorului. Personal, a subliniat Verheugen, am sustinut programul amintit pentru cele 23 milioane de intreprinderi mici si mijlocii europene cu mai putin de 250 angajati. In opinia comisarului european, este la fel de important sa se defineasca sectoarele ce permit, cu produsele lor, atacarea unor noi piete. Comisarul european considera, pe de alta parte, ca Europa, ca si Franta, are o abordare similara a problematicii industriale.
Chiar si cu un buget european limitat, spune Verheugen, europenii trebuie sa-si amelioreze capacitatile de modernizare, renovare si de incurajare a industriei in toate domeniile, inclusiv design-ul. In programul Bruxelles-ului se propune concentrarea ajutoarelor de stat cu fonduri regionale ca avand un mare potential de crestere economica, o imbinare a initiativei publice cu cea privata.
Intrebat daca crede in posibilitatea ca Europa sa realizeze obiectivele stabilite la Lisabona, in 2000, in primul rand acela de a deveni pana in 2010 cea mai mare putere economica in planul cercetarii, Verheugen a spus ca el nu a crezut niciodata in acest obiectiv, dar ar fi bucuros daca toate masurile luate in favoarea innoirii, modernizarii, indeosebi consacrarea a 3 la suta din PIB pentru cercetare, vor reusi sa schimbe actuala situatie. In prezent, a mai spus comisarul european, "avem, in Europa, o noua strategie industriala. Va trebui sa reinventam industria noastra, intrucat avem nevoie de intreprinderi puternice pentru a ne asigura viitorul si independenta". Verheugen s-a pronuntat de asemenea pentru o mai mare competitivitate in domeniul industrial, obiectiv ce poate fi atins doar prin cercetare, inovatie si educatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.