Arabia Saudita s-a angajat la sfarsitul saptamanii sa aprovizioneze in mod ''suficient'' piata petroliera, dar le-a cerut principalilor consumatori sa isi reduca taxele asupra produselor petroliere pentru a tine astfel in frau spirala preturilor. ''P
Arabia Saudita s-a angajat la sfarsitul saptamanii sa aprovizioneze in mod ''suficient'' piata petroliera, dar le-a cerut principalilor consumatori sa isi reduca taxele asupra produselor petroliere pentru a tine astfel in frau spirala preturilor. ''Politica regatului saudit consta in a obtine un pret rezonabil si echitabil pentru petrol si in a asigura o aprovizionare suficienta tuturor consumatorilor'', a declarat regele Abdallah ben Abdel Aziz, in urma ceremoniei de inaugurare a sediului permanent al Forumului International al Energiei (FIE), din capitala saudita. Abdallah a precizat ca tara sa a adoptat ''atat in interiorul cat si in afara Opec pozitii echilibrate in materie de productie si preturi'', transmit agentiile de presa internationale. ''Totodata, eforturile depuse de catre tarile producatoare nu vor da roade daca nu li se va raspunde intr-un mod pozitiv dinspre tarile consumatoare'', a adaugat el, cerandu-le acestora din urma sa reduca speculatiile de pe piata petrolului si sa scada taxele impuse petrolului in cazul unor noi cresteri de preturi. La ora actuala, analistii si reprezentantii Opec se tem de o suprasaturare a pietei petroliere pentru cel de-al doilea trimestru al anului urmator, fapt care ar putea atrage o cadere a cursului. ''Exista riscul de a avea prea mult petrol disponibil. Va trebui sa ne ocupam de acest aspect cu foarte mare atentie'', a declarat regele saudit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.