Actionarii Petrom vor decide pe 22 noiembrie daca drepturile de preferinta pentru majorarea capitalului social al companiei, propusa de Consiliul de Administratie, pot fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), informeaza un comunicat remi
Actionarii Petrom vor decide pe 22 noiembrie daca drepturile de preferinta pentru majorarea capitalului social al companiei, propusa de Consiliul de Administratie, pot fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), informeaza un comunicat remis BVB. La data respectiva, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) va hotari asupra majorarii capitalului social al Petrom cu cel mult 660,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Aproape jumatate din actiuni (269,2 milioane titluri) vor fi emise in favoarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), reprezentand valoarea terenurilor pentru care Petrom a obtinut certificate de atestare a dreptului de proprietate. Restul actiunilor vor fi subscrise, in numerar, de catre ceilalti actionari, pentru mentinerea cotei de participare. Pe ordinea de zi a AGEA figureaza si o serie de modificari ale actului constitutiv, privind reprezentarea in relatiile cu tertii, atributiile persoanelor cu functii de conducere, sedintele Adunarilor Generale sau obiectul de activitate a societatii. In prezent, Petrom are un capital social de 5,6 miliarde de lei, detinut in proportie de 51% de catre grupul austriac OMV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.