Salariatii Petromservice vor primi 75% din salariul actual pana in momentul aplicarii programului de restructurare, necesar in urma reducerii volumului de lucrari angajate de compania Petrom. Firma de servicii petroliere a incheiat recent un contract

Salariatii Petromservice vor primi 75% din salariul actual pana in momentul aplicarii programului de restructurare, necesar in urma reducerii volumului de lucrari angajate de compania Petrom. Firma de servicii petroliere a incheiat recent un contract cu Petrom. Noul acord stabileste angajarea de catre compania controlata de grupul austriac OMV a unui volum minim de lucrari in valoare de 180 milioane de euro in 2006, suma cu 20 milioane euro sub nivelul convenit pentru acest an si cu 63 milioane mai putin decat in 2004.

Petromservice va reduce numarul angajatilor

"In perioada urmatoare, compania Petromservice isi va restructura activitatea conform contractului cu OMV Petrom, ceea ce va presupune si reducerea numarului de angajati. Pentru toti angajatii companiei Petromservice care vor fi disponibilizati sunt asigurate salarii compensatorii, in aceleasi conditii de care urmeaza sa beneficieze si angajatii Petrom", se arata intr-un comunicat al companiei de servicii.
Potrivit acordului incheiat, Petrom a fost de acord sa suporte platile compensatorii aferente oricaror concedieri colective implementate de Petromservice pana la 31 decembrie 2007. Un numar de 15 salariati ai firmei de servicii petroliere, care nu a stiut in prealabil masurile cuprinse in programul de restructurare, si-a exprimat public nemultumirea fata de deciziile managementului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.