Pictura din insule
"Los Frailes - un grup de insule - la 40 de minute distanta de insula-mama Margarita. Locatia - Marea Caraibelor. Este unul dintre locurile cu impact turistic din Venezuela. Insulele din aceste zone au fost locuite de
Pictura din insule
"Los Frailes - un grup de insule - la 40 de minute distanta de insula-mama Margarita. Locatia - Marea Caraibelor. Este unul dintre locurile cu impact turistic din Venezuela. Insulele din aceste zone au fost locuite de indienii Guaiqueiri si au fost descoperite de Columb in 1498, iar un an mai tarziu zona era vestita pentru adevaratele <<campuri de perle>>. Noi, europenii, am venit in 1501 cu primele colonii de spanioli. Zona insulei Margarita a fost colonizata in 1525, parasita odata cu deprecierea bogatiei de perle si distrusa de valurile uraganelor ce au lasat in urma doar ruine. Aceasta e istoria... Astazi bogatiile turistice ale zonei aduc vizitatori. Los Frailes este acum una dintre cele mai frumoase zone de scufundari din Venezuela, lucru ce m-a atras si pe mine. Mi-am dorit aceasta experienta a exotismului Caraibelor, iar lucrarile mele sunt doar primul rezultat a ceea ce peisajul marin a lasat in sufletul meu", marturiseste Cristina Ixari. Picturile acesteia au fost panotate la Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) din Bucuresti, expozitia urmand a fi vernisata in aceasta dupa-amiaza (19 iulie), la orele 18.30, de catre Dragos Neamu. Galateanca Cristina Ixari (n. 1977) s-a specializat in arta murala la Liceul de Arta "D. Cuclin" din localitatea natala, dupa care a absolvit cursurile Universitatii de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, sectia Pictura, clasa prof. Catalin Balescu. Din 1992 este o prezenta aproape constanta in expozitii de grup in tara si peste granite. In palmaresul tinerei artiste exista si cateva premii. (L.D)
Solutii pentru un studio
Teatrul Odeon si Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) au lansat pe 17 iulie Concursul de solutii de arhitectura pentru amenajarea salii Studio de la Odeon. Competitia se adreseaza tuturor arhitectilor cu drept de semnatura, termenul limita de predare a proiectelor fiind 11 septembrie. Documentatia poate fi procurata de la secretariatul concursului aflat la sediul OAR (str. Pictor Verona, nr. 19, sect. 1, Bucuresti, tel. 317.26.34). In perioada 21-22 septembrie, actrita Dorina Lazar, director al Teatrului Odeon, regizorul Alexandru Dabija, Marius Paunita de la Directia Cultura din cadrul Primariei Municipiului, arh. Zeno Bogdanescu, de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", arh. Scenograf Teodora Dinulescu, arh. Ion Feier, arh. Marius Marcu-Lapadat vor juriza, urmand ca pe 25 septembrie sa fie anuntate rezultatele. In afara marelui castigator, care va primi contractul de proiectare, vor exista si doua premii in bani - o mie (premiul trei), respectiv doua mii (premiul doi) de euro. (L.I.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.