Cea de-a XV-a editie a Festivalului Saptamana Teatrului Scurt incepe, duminica, la Teatrul de Stat din Oradea, unde trupa de limba romana "Iosif Vulcan" isi sarbatoreste jubileul. In perioada 20-26 noiembrie, pe scenele Teatrului de Stat, Teatrului
Cea de-a XV-a editie a Festivalului Saptamana Teatrului Scurt incepe, duminica, la Teatrul de Stat din Oradea, unde trupa de limba romana "Iosif Vulcan" isi sarbatoreste jubileul. In perioada 20-26 noiembrie, pe scenele Teatrului de Stat, Teatrului pentru Tineret Arcadia, dar si in spatii neconventionale, precum cluburi si discoteci, vor avea loc 24 de spectacole. Au fost invitate trupele Teatrului Bulandra, "Ion Creanga" si Teatrului Evreiesc din Bucuresti, "Vasile Alecsandri" din Iasi, "Sica Alexandrescu" din Brasov, "Csiky Gergely" si Teatrului German din Timisoara, Csokonay din Debrecen (Ungaria), dar si actori care activeaza in companii private sau independente, precum Teatrul de garaj si curte Timisoara ori Experiment, Teatru Clandestin din Oradea. Printre vedetele acestei editii a festivalului bienal initiat in 1976 se numara Mariana Mihut, Ion Caramitru, Dan Puric, Virgil Ogasanu, Florin Piersic Jr si Maia Morgenstern.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.