Un colier care i-a apartinut imparatesei Ecaterina cea Mare, care a domnit in perioada 1762-1796, a fost vandut la licitatie, joi, la Geneva, in schimbul sumei de 2,03 milioane de franci elvetieni (1,53 milioane de dolari), a anuntat casa de licitati
Un colier care i-a apartinut imparatesei Ecaterina cea Mare, care a domnit in perioada 1762-1796, a fost vandut la licitatie, joi, la Geneva, in schimbul sumei de 2,03 milioane de franci elvetieni (1,53 milioane de dolari), a anuntat casa de licitatii Sotheby's, transmite Mediafax. Potrivit Sotheby's, colierul a fost cumparat de o persoana care si-a pastrat anonimatul. Colierul este din diamante si se inchide cu un nod. Aceasta a fost una dintre cele mai scumpe bijuterii vandute in toamna aceasta de Sotheby's. Colierul dateaza din secolul al XVIII-lea, insa nu a suferit modificari ulterioare. Bijuteria include 27 de diamante de aceeasi marime si se incheie cu ajutorul unui fermoar care poate fi purtat si separat de colier. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.